Skoči na glavno vsebino

V sklopu projekta Branje ne pozna meja smo se v torek, 28. 5. 2024, z avtobusom odpeljali v Božjakovino na Hrvaškem. Najprej so nas sprejeli s čudovitim kulturnim programom, nato pa smo se po zajtrku zbrali v knjižnici, kjer so nam predstavili najprej svojo dramatizacijo z naslovom V bližini živi deklica, slovenskega avtorja. V izvirni dramatizaciji so nas popeljali čez odraščanje deklice, ki se je v družbi počutila osamljeno, čez različna obdobja svojega življenja in kaj šteje več kot ves prestiž tega sveta. Vsi smo bili navdušeni nad močnim sporočilom zgodbe.

Nato pa smo jim mi predstavili zgodbo hrvaškega avtorja z naslovom Lektor Jakob. Naši prijatelji so uživali v odlično uprizorjeni igri učencev 3. b razreda, ki so se zelo dobro odrezali vsak v svoji vlogi. Po obeh predstavitvah smo izmenjali mnenja o prebranem ter darilca.

Sledilo je športno druženje na igrišču, kjer so učenci uživali v skupnih igrah, deklice naše šole pa so prijateljice iz Hrvaške učile koreografijo plesa, ki so si jo same izmislile.

Po kosilu pa smo se z avtobusom odpeljali do arheološkega parka ANDAUTONIJA. Učenci so se razdelili v dve skupini, najprej si je prva ogledala zunanjost parka in hiško s prikazom najrazličnejših predmetov iz preteklosti, druga skupina pa je v delavnicah izdelovala zapestnice in vrečke za dišavnice. Po določenem času so se skupine zamenjale.

Otroci so imeli dan poln novih doživetij, z izmenjavo bralnih izkušenj, in krepitvijo novih poznanstev. Domov so se vrnili z obljubo, da bodo tudi v prihodnje brali knjige, saj je branje univerzalni jezik za vse ljudi.

Daniela Šabeder

Prilagajanje dostopnosti spletišča