Skoči na glavno vsebino

Učence POŠ Marjeta so ob 8.30 na pragu šole V Marjeti na Dravskem polju pričakale razredničarke in učiteljica popoldanskega RaP-a. Pred vstopom v šolo je vodja podružnice Daša Jakol učence, prisotne starše in sodelavke nagovorila z naslednjimi besedami:

Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavke!

Prisrčno pozdravljeni prvič prvega septembra na dvorišču nove POŠ Marjeta. Prav ste slišali. Prvič smo na 1. šolski dan zbrani tukaj, saj smo lani ta čas še gostovali na nadomestnih lokacijah. Dva razreda v Župnišču Starše, eden v vrtcu, drugi pa v prostorih DCA v Marjeti. Le zakaj? Seveda, zaradi gradnje težko pričakovane nove šole, ki se danes tako ponosno bohoti ob robu polja. Vsi, ki ste tukaj, njeno notranjost že dobro poznate, saj ste 12. septembra 2022 prvič prestopili njen prag, nato pa aktivno sodelovali tudi na njenem svečanem odprtju 1. oktobra 2022. Naši prvošolci pa imajo danes sprejem v OŠ Starše, kjer bodo skupaj s starškimi učenci preživeli današnji uvodni uri. Pogledali bodo tudi lutkovno igrico in se ob koncu posladkali s torto. Ta je nekoč v Staršah čakala tudi vas. Se še spomnite?

Danes ste tukaj zbrani učenci od 2. do 4. razreda, skupaj z nekaterimi starši, učiteljicami in drugimi zaposlenimi. Upam, da ste vsi skupaj preživeli čudovite počitnice oz. dopust in si nabrali dovolj energije za uspešno delo v novem razredu, kljub težkim informacijam glede posledic vremenskih pojavov: neurij in poplav. V najhujšem smo ljudje v poletnih mesecih k sreči stopili skupaj in pomagali prizadetim po svojih najboljših močeh. V ta namen je tudi v šoli, kot veste, potekala dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin.

Dragi učenci, pa povejmo, kdo bo letos pri pouku z vami. V prvem razredu bo prve šolske korake učence naučila učiteljica Klavdija Topolinjak, ki pa v učilnici  letos ne bo imela druge učiteljice, saj je vpisanih le 10 učencev. V drugi razred gre s svojimi lanskimi varovanci učiteljica Maja Žnidarič, na tretješolce z veseljem čaka učiteljica Daniela Šabeder, četrtošolci pa bodo še tudi letos z menoj, z Dašo Jakol, ki sem tudi vodja podružnice. Pri angleščini bosta z vami učiteljici Tea Golob ali Simona Kuhar, pri nemščini učiteljica Lidija Pahor.

V času popoldanskega razširjenega programa bo s prvo- in drugošolci učiteljica Valentina Perenčević, s tretje- in četrtošolci pa učiteljica Saša Kozel; slednja po poučevala tudi šport v 4. razredu.

Jutranji uri RaP-a bo vodila učiteljica Danijela Pesek. Tedensko nas bo ob petkih, kot že prejšnja leta, obiskovala knjižničarka Leonida Babič, uro RaP-a bo vodila tudi računalničarka Meta Krajnc, RaP Plezanje bo v domeni učitelja Jerneja Šenka, ure Rap Mix-a pa bodo izmenjaje na dva meseca vodili: Valentina Perenčević, ime njene dejavnosti je Mali znanstvenik, Maja Žnidarič bo vodila  Igraje v atletiko, Saša Kozel, Just dance in Metka Vavh, Ljudsko pojem in plešem. Vsaka razredničarka bo z učenci izvajala še posebno uro RaP-a za svoj oddelek.

Po potrebi nas bo obiskala tudi pedagoginja Marija Bednjanič, ure DSP-ja pa bodo izvajale Klavdija Hrenko Podergajs, Irena Varžič, Danijela Pesek in razredničarka učencev. Nad pedagoškim delom bo bdel ravnatelj Franc Kekec, tehnične zadeve pa bodo v domeni njegovega pomočnika Živana Klajderiča.

Za razna vprašanja, npr. glede položnic, se obrnite v tajništvo šole k Aleksandri Sabo. Vodja prehrane pa bo še nadalje Nastja Habjanič.

Zajtrk bo za učence prve triade pripravljal kuhar Srečko Fajt, v razdelilni kuhinji v Marjeti bo tudi letos z nami kuharica Irena Šerdoner, ki bo v delu svojega časa opravljala delo čistilke. Čistili bosta še Mojca Satler in Mira Topolnik, saj ima naša šola v primerjavi s prejšnjo res velike površine. Hišniška dela si bosta delila Mitja Kapun in Benjamin Kustec.

Tako, sedaj pa je čas, ko bodo učenci vstopili v šolo, starši pa se boste za dve uri poslovili od njih. Vaš prvi prosti čas v tem šolskem letu! Po 10.00 uri pa boste spet lahko prišli ponje ali pa jih napotili na avtobus, ki ob 10.05 odpelje iz Starš. Vsem skupaj vam želim res prijetno, mirno in uspešno šolsko leto.

Zdaj pa kar vabim drugošolce in učiteljico Majo, da jih pospremi v svojo učilnico. Sledijo tretješolci z učiteljico Danielo, tisti, ki ostanete, pa greste z menoj v učilnico 4. razreda.”

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča