Skoči na glavno vsebino

Učenci vsako leto težko čakajo zaključno ekskurzijo, kjer si preko dneva ogledajo kar nekaj slovenskih znamenitosti, obenem pa se družijo z učenci paralelnega razreda. Tako se počasi nehote spoznavajo z vrstniki, ki v 5. razredu v Staršah postanejo njihovi sošolci.

Učenci obeh 4. razredov so se 2. junija zjutraj odpeljali proti Olimju, kjer jih je v Minoritskem samostanu Olimje že čakal prijazen pater in jim doživeto ter skrbno razložil zgodovino samostana – s staro lekarno in cerkvijo, tako da je učence izredno pritegnil. »Govoril je, kot da pripoveduje pravljico!« je povedala ena ud učenk. Nato so se učenci napotili v bližnjo Čokoladnico. Izvedeli so, kako izdelujejo čokolado, obenem pa kupili katerega od končnih izdelkov. Pot jih je nadalje vodila h gostišču Jelenji greben, kjer so se po ogledu in hranjenju jelenov okrepčali s kosilom. Nadalje so se odpeljali v Rogaško Slatino, poiskali izvir vrelca in se za nekaj časa ustavili še pri igralih in avtomatu s sladoledom. Zadnja postaja je bil ogled Muzeja na prostem Rogatec, in sicer vseh kmečkih stavb in orodij, ki jih tam hranijo.

Dan je bil ves čas obsijan s soncem, kar je še dodalo piko na i celotnemu dogajanju. Kako pa so se med seboj razumeli učenci obeh razredov, naj izda stavek, ki smo ga slišali ob poslavljanju: »Adijo, se vidimo v petem!«

 

Daša Jakol, razredničarka 4. b

Prilagajanje dostopnosti spletišča