Skoči na glavno vsebino

Pričelo se je zgodaj, na pustni torek že hitro po šesti, ko so prvi učenci začeli prihajati v šolo. Zvoki po visokem in dolgem šolskem hodniku so postajali popolnoma drugačni kot druge dni. Nežno cingljanje zvoncev »ta malih« kurentov in hudičkov pa je kaj hitro naznanjalo, da bo ta »DANES« res nekaj posebnega. Pisane raznolike oprave so le pri očkah izdajale še včerajšnje naše učence, ki so tokrat zamenjali vloge – zaigrali so miške in druge živalce, princeske, kocko, junake iz različnih pravljic in še kaj. Prihajali so namreč v pustnih opravah, z radovednimi pogledi drug proti drugemu. Iskali so tudi očesni stik s svojimi učiteljicami, v upanju na pohvalo  – z njo seveda nismo skoparile. Tu in tam kakšen pogled med njimi pa je izdajal malce strahu z vprašanjem: »Kaj bodo res prišli kurenti?!« A tolažilna beseda je kaj hitro naletela na plodna tla z odgovorom: »Stopi takrat čisto k meni, lahko me primeš za roko in bova skupaj premagala strah, verjemi!«

Obljuba, da nas bodo tudi letos obiskali, kurenti iz društva Polanec, namreč, se je uresničila in malo po deveti smo od daleč že zaslišali zvonjenje prvih zvoncev. Radovedni otroci so pri oknih opazovali že njihov mogočno doneči ples pred vrtcem, nato še pred šolo. Skupaj z zaposlenimi so iskreno uživali. Ko so kurenti in spremljajoči hudički vstopili še v notranjost šole, pa še toliko bolj. Da so se povabljeni gostje lahko malce okrepčali, so čez čas sneli mogočne maske – poleg znanih kurentov »veteranov« smo lahko videli veliko novih mladih obrazov. Prav gotovo bo tudi zaradi njih pustni običaj ostal živ še na mnoga leta!

Dragi naši kurenti, iskrena hvala za poskočen in glasen obisk!

Po malici, ki je zajemal kaj drugega kot krof in mleko, smo se učenci in učiteljice odpravili še na povorko po vasi.

Le kaj pa smo letos zakuhale učiteljice? Lahko rečemo, da smo se kot »Master šefinje« izkazale in v velikem kotlu zvarile opojne kapljice, ki bodo vsem učencem do konca šolskega leta pomagale uspešno pridobivati znanje in različne spretnosti, prav tako pa bodo nepogrešljive  pri vzdrževanju dobre šolske klime in urejanju odnosov med vsemi nami – učenci, zaposlenimi in starši. Verjemite, kapljic je za vse dovolj, le zaužiti jih bo treba!

Daša JAKOL, vodja podružnice

Prilagajanje dostopnosti spletišča