Skoči na glavno vsebino

V petek pred božično-novoletnimi počitnicami so imeli učenci POŠ Marjeta kulturni dan. V prvem delu dne so izvedli proslavo pred državnim praznikom, dnevom samostojnosti in enotnosti. Najprej so skupaj zapeli himno, nato pa jim je učenka Vita Hribernik iz 4. razreda predstavila vsebino praznika. Sledile so točke kulturnega programa. Nato so se učenci vseh razredov odpeljali v gledališči v Maribor in na Ptuj na predstavo. (Daša Jakol)

 Tai in mala čarovnica

V petek, 23. 12. 2022, so imeli učenci prve triade kulturni dan. Odpravili so se v Mestno gledališče Ptuj, kjer so si ogledali predstavo z naslovom Tai in mala čarovnica.

Zgodba govori o prijateljstvu, zaupanju vase ter o strahu in pogumu. Mala čarovnica nič hudega sluteč v svojo sobo pričara malega Taia. Skozi njune igrarije, neuspele poskuse čaranja in veliko smeha na koncu vendarle najdeta tisto, kar jima manjka in kar drugi nosi v sebi. Pomagata si pri domačih nalogah in se z nasveti postavita po robu ustrahovanju v šoli. Med drugim se naučita tudi to, da kar človeka dela drugačnega, ga hkrati naredi tudi edinstvenega.

Vsebina zgodbe, ki je še kako aktualna in primerna za današnji čas, je v vsakem izmed gledalcev dala misliti in jih popeljala v najlepši čas v letu, čas božično-novoletnih praznikov. (Maja Žnidarič)

 

RDEČA KAPUCA

Pred težko pričakovanimi počitnicami, v petek, 23. 12. 2022, smo se učenci 4. razreda odpravili v Slovensko narodno gledališče Maribor. Prijazne hostese so nas popeljale po gledališču in nam ga predstavile. Nato smo si ogledali predstavo Rdeča kapuca. Ja, prav ste prebrali, ne Rdeča kapica, ampak kapuca. Pravljica, postavljena v moderni svet, nam je predstavila različne težave odraščajoče Rdečke in njenega prijatelja Luke.

Predstava je bila zanimiva in je bila lep povod v zaključek koledarskega leta. (Veronika Mastnak)

 

 

Slika vir: https://www.sng-mb.si/event/rdeca-kapuca/

Prilagajanje dostopnosti spletišča