Skoči na glavno vsebino

Z željo, da bi bili praznični decembrski večeri zares pravljični, smo v novi podružnični šoli v Marjeti v ponedeljek, 12. 12. 2022, od 17. – 20. ure pripravili pravljični večer, na katerem smo se s pomočjo pravljic in afriških ritmov v domišljiji preseliti v daljno Afriko.

V prvem delu pravljičnega večera smo gostili mladinskega pisatelja Igorja Plohla, ki je učencem najprej predstavil svojo življenjsko in pisateljsko pot ter slikanice o Levu Rogiju, nato pa smo ob posnetkih, ki jih je pisatelj posnel na svojem popotovanju po Afriki, spoznavali življenje na tej oddaljeni celini.

V nadaljevanju večera so učenci izbirali med različnimi delavnicami. Prisluhnili so afriški ljudski pravljici z naslovom Kaj je najboljše in likovno poustvarjali njeno vsebino. V ustvarjalni delavnici so izdelali afriško ogrlico masajskih bojevnikov. V šolski knjižnici so ob poučnih in leposlovnih knjigah ter zemljevidu spoznavali znamenitosti Afrike, njeno živalstvo, rastlinstvo in prehrano. V delavnici afriške glasbe, ki jo je vodila glasbenica Tina Sovič, pa so učenci igrali na različna afriška glasbila. Ob aktivnem delu v delavnicah so se učenci posladkali z bananami.

Učence so posebej navdušili posnetki popotovanja po Afriki s številnimi afriškimi živalmi, ki jih je prikazal Igor Plohl, in igranje na afriška glasbila, za kar jih je navdušiti glasbenica Tina Sovič.

 

Leonida Babič

Prilagajanje dostopnosti spletišča