Skoči na glavno vsebino

V tednu pred pustom smo v vseh razredih POŠ Marjeta pri LUM izdelovali pustno opravo za čebelice. Vemo, da je čebela zelo pomembna žuželka za opraševanje rastlin in posledično »kriva« za dober pridelek. Skupinska maska je bila za izdelavo zelo preprosta, zato so jo lahko samostojno ali z malo pomoči naredili tudi najmlajši. Vzeli smo vreče za smeti, jim izrezali odprtine za glavo in roke, nanje nalepili živo rumene trakove in izdelali še tipalke. (Preprosta ideja komu za drugo leto!) Če jim je likovni podvig uspel, presodite sami. Učenci so opravo odnesli domov, z obljubo, da se bodo v času pusta skupaj s sošolci pokazali še sorodnikom in vaščanom.

V petek, 25. 2. 2022, pred počitnicami – letošnji pust je bil namreč prav v času šolskih počitnic – so učenci po izraženi želji prišli v šolo v lastnih opravah, saj so le-te starši že kupili, tako da je po učilnicah in hodniku kar mrgolelo različnih likov: prelevili so se v princese, klovne, miške in različne druge živalce, kurenta in še kaj.

V okviru ur športa so se različni liki na pustnem pohodu – povorki pokazali še vaščanom iz Marjete in Trnič. Vse učiteljice pa smo se ta dan uredile (Uganete v kaj?) v čebelice, seveda, saj smo se »od učencev naučile«, kako narediti pustno opravo zanje. Žal pa je dogajanje na vasi malo zmotilo vreme, ki nas je s prvimi kapljicami dežja in močnim vetrom predčasno napotilo v šolo.

Prilagajanje dostopnosti spletišča