Skoči na glavno vsebino

Učenci 4.b POŠ Marjeta ter nekaj učencev 4.a OŠ Starše so se v torek, 14. 5. 2019, udeležili predtekmovanja na Otroški varnostni olimpijadi. Tekmovanje je potekalo v Spodnji Polskavi na OŠ Antona Ingoliča. Med seboj se je pomerilo 19 ekip.

Ekipe so se morale pomeriti v štirih igrah. Učenci so najprej tekmovali v igri »človek ne jezi se«, kjer so metali kocko, odgovarjali na vprašanja o varnosti ter se pomikali po poljih naprej do cilja. V drugi igri so sestavljali logotipe intervencijskih služb. Tu je predvsem veljala hitrost in spretnost ekip. Sledila sta malica in odmor med katerim smo si lahko ogledali intervencijska vozila in opremo. Po krajšem premoru so ekipe nadaljevale s tekmovanjem v požarni vaji. Kdo bo z vedrovko načrpal več vode? Po tej igri je sledila še zadnja igra, vožnja s kolesom. Učenci so morali biti spretni, hitri ter pravilno odgovoriti na vprašanje.

Učence 4. razreda bi pohvalila, saj so se zelo potrudili in dobro medsebojno sodelovali na tekmovanju. Predvsem pa so uživali, se družili in pridobili zanimivo izkušnjo.

Tamara Kerman

Prilagajanje dostopnosti spletišča