Skoči na glavno vsebino

Na pragu novega šolskega leta v Marjeti

Učence POŠ Marjeta so ob 8.30 pred šolo v Marjeti na Dravskem polju pričakale razredničarke in učiteljica popoldanskega Rap-a. Pred vstopom v šolo je vodja podružnice Daniela Šabeder učence, prisotne starše in sodelavke nagovorila z naslednjimi besedami:
»Dragi učenci, starši, sodelavke in sodelavec, dobrodošli nazaj na šoli!
Zbudili smo se v čudovito jutro, šolska vrata so se ponovno odprla na stežaj in kmalu bo šolske hodnike polnil zvok smeha, vas, dragih otrok.
Želim, da bi v letu, ki je pred vami, izvedeli veliko novega, koristnega in zanimivega. Da bo šolsko leto prijazno, lahko vsi prispevamo k temu tako, da se zjutraj pozdravimo, se drug drugemu nasmehnemo, smo spoštljivi drug do drugega in iščemo skupne poti reševanja težav. Prvi dan je vedno poln pričakovanj, upanj, ciljev in novih želja. Prav gotovo boste zastavljene cilje dosegli, če si boste to res želeli.
Dragi otroci, ostanite srčni, pomagajte si med seboj in zaupajte vase. Vi to zmorete.
V tem letu bodo z vami pisali zgodbo naslednji zaposleni, ki bodo poskrbeli, da bodo stvari tekle tako kot morajo.
Zjutraj boste prav gotovo najprej pri kakšnem opravilu uzrli našega hišnika Mitjo Kapuna. Hišnik Benjamin Kustec bo dostavljal hrano in ostali potrebni material iz Starš.
V jutranjem razširjenem programu vas bo pričakala učiteljica Tina Gajič, ki sicer opravlja delo učiteljice slovenščine na centralni šoli.
Enajst prvošolčkov iz Marjete bosta danes v Staršah slavnostno pričakali njihova razredničarka Maja Žnidarič in učiteljica popoldanskega Rap-a Valentina Perenčević, ki bo dve uri drugošolčke učila tudi likovni pouk. Učiteljica Maja Žnidarič bo v Rap-u skrbela za športne navdušence in tiste, ki bodo to šele postali.
Drugošolci svojo učiteljico Klavdijo Topolinjak že dobro poznate, saj bo delila z vami modrosti učenja že drugo leto. Prav tako bo vodila OPZ in razveseljevala občinstvo s pevskim zborom na številnih prireditvah. Spretno pa bo z učenci vrtela kvačke v RAp-u kvačkanja.
Tretješolci boste z mano, moje ime že poznate, veste, da sem Daniela Šabeder, in bom z vami premagovala izzive tretjega razreda ter vas popeljala v šolo v naravi. S četrtošolci bom reševala uganke Vesele šole.
Učiteljica Kaja Bernard bo z navdušenjem sprejela družino četrtošolcev in poskrbela, da bo njihova pot v Starše drugo leto opremljena z veliko znanja.
Knjižničarka Lea Babič bo tudi letos tedensko prihajala na našo šolo in skrbela za izposojo knjižnega gradiva.
Računalniška znanja bo pri uri Rap-a podajala Meta Krajnc.
Plezalne navdušence bo spodbujal učitelj Jernej Šenk pri Rap-u plezanje.
V popoldanskem Rap-u bo za učence 3. in 4. razreda skrbela učiteljica Maša Drevenšek, ki bo učence 4. razreda tudi likovno poučevala.
Za lačne želodčke bo poskrbela prijazna kuharica Irena Šerdoner, za uravnoteženost jedilnikov pa organizatorka prehrane Nastja Habjanič. Da bo šola čista in prijetna, bosta poskrbeli Mojca Satler in Mira Topolnik.
Tajniška dela še dalje opravlja Sandra Sabo.
Po potrebi bo za našo šolo skrbel tudi svetovalni tim iz Starš, ki ga sestavljajo pedagoginja Metka Vavh, inkluzivna pedagoginja Klavdija Hrenko Podrgajs in pa nova moč, pedagoginja Tadeja Pregl. Občasno nas bosta obiskala ravnatelj Franc Kekec in njegov pomočnik Živan Klajderič.
Tako, sedaj pa je napočil čas, da vam izdam skrivnost. Imate radi skrivnosti? V zadnjih dneh počitnic, ko ste se še vi igrali, so se v našo šolo pretihotapile miške, pa ne takšne navadne. Prav posebne, pustile so sledi, ki vas bodo vodile do posameznih razredov. Najprej bodo te sledi pomagale poiskati pot do razreda učencem drugega razreda skupaj z njihovo učiteljico.
Nato bodo pomagale pot poiskati učencem četrtega razreda.
In nazadnje boste stopinjam do svojega razreda sledili učenci tretjega razreda.
Miške vse vedo, zato tudi vedo, da imamo danes med tretješolci slavljenca, ki mu bomo zaželeli vse lepo.«
Vodja podružnice je povabila učence po razredih. Kot je napovedala, so do učilnic sledili stopinjam mišk.

Daniela ŠABEDER, vodja POŠ Marjeta

Fotografije: iz arhiva POŠ Marjeta

Prilagajanje dostopnosti spletišča