Skoči na glavno vsebino

V petek, 7. 6. 2024, je bil na naši šoli sprejem novih članov v veliko družino Mladih članov Rdečega križa.

Učenci 3. b razreda so naredili mini slavnostno prireditev. Program je spretno povezoval učenec Filip Petek, ki je najprej lepo pozdravil vse prisotne, nato pa napovedal otvoritev programa s pevsko točko.

Po ubranem petju naših mladih pevcev je sledil program, v katerem so učenci predstavili delo Rdečega križa, nastanek in razvoj organizacije Rdečega križa. Predstavili so tudi delo Mladih članov Rdečega križa, kjer prav gotovo, kot najbolj pomembno, izstopa skrb do sočloveka.

Učenci so ob projekciji videli konkretne oblike pomoči organizacije, npr. ob lanskih katastrofalnih poplavah v Sloveniji, ko so ljudje v sklopu številnih dobrodelnih akcij priskočili na pomoč.

Učenci 3. b razreda so vse navzoče presenetili z dramatizacijo igre Lektor Jakob, s katero so se predstavili tudi na Hrvaškem, v sklopu projekta Branje ne pozna meja. Prejeli so bučen aplavz.

Sledil je glavni del, zaradi katerega je bila prireditev, in sicer slavnostni sprejem v MČRK.

Predstavnici Rdečega križa Marjeta sta učencem simbolično podelili izkaznice in kot vsako leto poskrbeli tudi za presenečenje v obliki darilnega paketa.

Vsem mladim članom iskreno čestitamo in si želimo, da bodo ohranili čut do soljudi in narave.

 

Daniela Šabeder

Prilagajanje dostopnosti spletišča