Skoči na glavno vsebino

Poučna ekskurzija – Olimje, Rogaška Slatina, Rogatec

Četrtošolci iz Starš so se zjutraj odpeljali v smeri proti Prepoljam in Marjeti ter po postajah pobirali učence 4. b. Zadnji so vstopili učenci v Brunšviku. Pot jih je vodila proti Slovenski Bistrici in Olimju, kjer so si najprej ogledali Minoritski samostan s cerkvijo in staro lekarno, tretjo najstarejšo v Evropi. Sledil je obisk sosednje Čokoladnice, kjer so izvedeli zanimive podatke o pridelovanju čokolade. Seveda pa so si jo tudi kupili. Naslednja postaja je bil obisk Jelenovega grebena, kjer so učenci hranili jelene ter si jih ob tem lahko ogledali čisto od blizu. V gostišču so imeli še kosilo.

Naslednja postaja je bila Rogaška Slatina. Sprehodili so se po mestu, ustavili pa se pri vrelcu mineralne vode. Vodo so poskusili, vendar jim ni bila preveč okusna. Bolj jim je nato prijal sladoled, vabila pa so jih tudi igrala, kjer so ob igri še prijetno poklepetali.

Sledil je ogled Muzeja na prostem v Rogatcu. Poleg panonske hiše z zanimivo razporeditvijo prostorov so si ogledali še hlev, kozolec, vodnjak čapljo, trgovino, kot so te bile nekoč, in kovačnico.

Ekskurzija je bila zanimiva in nadvse poučna. Učenci so se vrnili domov zadovoljni in z lepimi spomini.

Daša Jakol, razredničarka

Prilagajanje dostopnosti spletišča