Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 14. 12. 2023, so si učenci vseh razredov POŠ Marjeta in otroci iz vrtca Pikapolonica ogledali predstavo Miškinega gledališča z naslovom Čarobna vililandija. Na spletni strani omenjenega gledališča je o ogledani predstavi napisano (https://www1.kkl.si/sl/miskino-gledalisce-carobna-vililandija/):

»Pravljična predstava nas popelje v čudežno deželo Vililandijo, kjer je vse mogoče, tudi zrasti čez noč. A tako kot pri nas imajo tudi v Vililandiji pravila. In kdor ne uboga, mu zraste…

Zgodba o dveh Malinih, ki sta imela nenavadno željo postati velika čez noč, vas bo nasmejala, hkrati pa spomnila, kako lepo je biti otrok. V deželi Vililandiji imajo namreč čudežno napravo Činkušampi, ki pričara prav vse in s katero lahko čarajo le Velini. A kljub temu da je činkulinkanje za Maline prepovedano, se Malina odločita, da se bosta začinkulinkala v Velina in čez noč zrasla.

Ob nerodnih in hecnih pripetljajih s Činkušampijem in strogim in velikim Gombo se boste zabavali in smejali tudi Velini. Še dobro, da Malina lahko na pomoč prikličeta Veline iz občinstva, ki dosežejo velik rdeč bumblin in jima pomagajo odčinkulinkati, kar sta zakuhala.

Malina skozi napeto in smešno dogajanje spoznata, da bosta rajši ostala majhna in bosta velika nekoč, ko bosta velika. »Nekoč bova Velina, a do takrat bova Malina«, sta s pomočjo prijateljev, skozi smeh in zabavne prigode, spoznala Malina in se igrala naprej …«

Učencem in otrokom je bila predstava zelo všeč in so ob ogledu nadvse uživali. Povedali so, da si želijo še več tako zabavnih prereditev.

Prilagajanje dostopnosti spletišča