Skoči na glavno vsebino

V petek, 22. 12. 2023, je v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Staršah potekal Božični koncert zborov OŠ Starše in POŠ Marjeta. Nastopili so OPZ in MPZ OŠ Starše (zborovodkinja Natalija Kustec) ter OPZ Marjetica POŠ Marjeta (zborovodkinja Klavdija Topolinjak; eno od pesmi je na kitaro spremljala Monja Pignar in skupaj s Klavdijo Topolinjak zapela v duetu).

Poleg omenjenih zborov so nastopili še Otroški tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič (umetniška vodja Klavdija Topolinjak), Mark Štumperger, ki je igral na klavir; Alja Medea Mesarič je pela, Vita Hribernik igrala na violino.

Na klavirju je učence spremljal Otmar Plavčak, povezovalka programa pa je bila učenka Živa Petrovič (vezni tekst je napisala Natalija Kustec).

Koncert ima že tradicijo, saj se v Staršah odvija že nekaj let. Vse pesmi so bile s strani mentorjev skrbno izbrane in seveda s praznično vsebino. Ob koncu je nežno zazvenela še zelo znana Sveta noč – zapeli so jo vsi nastopajoči, pridružili pa smo se jim tudi obiskovalci.

Zopet smo bogatejši za lepe spomine in čudovite občutke, ki nam ji prinese takšen koncert; tudi ambient v cerkvi je bil poseben in je kar klical po (danes že minulih) praznikih. Dogodek je bil čudovit uvod vanje, za kar se lahko vsem nastopajočim in mentorjem le iskreno zahvalimo.

Slednjim se je ob koncu praznične prireditve zahvalil tudi ravnatelj OŠ Starše Franc Kekec; njegovo zahvalo za uporabo cerkve je prejel tudi župnik Marijan Fesel in Lulijana Zagoršek za izdelane kolajne, ki so jih prejeli člani zborov.

Prilagajanje dostopnosti spletišča