Skoči na glavno vsebino

V petek, 6. 10. 2023, so si učenci POŠ Marjeta in OŠ Starše v telovadnici šole Starše ogledali predstavo Gledališča KUC KUC, Čarobna mineštra. Na spletni strani omenjenega gledališča (https://kukucpredstave.com/portfolio-item/carobna-minestra/) je o vsebini omenjene zgodbe napisano:

»Pika Polonica je žalostna in jezna. Vse ji gre narobe. Prepričana je, da ima smolo, ker ima samo pet pik. Če bi jih imela vsaj šest, bi bila srečna. Nato se v njeni kuhinji skrivnostno prikaže Maestro Mineštrone, ki kuha »srečne makarone«.

Piki želi pomagati, vendar ji ne more, saj je Maestro neviden za vse tiste, ki so nesrečni. Tako njegove vragolije vidijo le otroci, Pika pa ne razume, zakaj se smejijo, ko pa v njeni kuhinji ni nikogar. Maestro pozna recept za mineštro dobre volje, vendar potrebuje otroke, ki Piki pomagajo pri sestavinah. Kako bo otrokom uspelo, boste videli v predstavi, zaenkrat vam izdamo samo to, da boste vsi dobili skodelico sveže čarobne mineštre za domov.«

Predstavo je učencem ob tednu otroka podarilo Društvo prijateljev mladine Starše.

Igralki sta učencem in učiteljem približali vsebino do te mere, da so se marsikomu zarosile oči oz. so bili po predstavi vidno ganjeni – v pozitivnem smislu, seveda. Tudi topli stiski rok igralkama ob koncu srečanja so povedali dovolj.

Upamo, da bomo v bodoče še deležni kakšne tako kvalitetne predstave.

Prilagajanje dostopnosti spletišča