Skoči na glavno vsebino

V petek, 15. 9. 2023, so imeli učenci od 1. do 3. razreda športni dan. Odpeljali so se v Maribor, kjer so se na Trgu Leona Štuklja pomerili v otroškem Ajdinem teku. Ob prihodu jih je v poskočnih glasbenih ritmih ogrela animatorka. Nagovoril jih je podžupan občine Maribor Samo Peter Medved, ki se je zahvalil za podporo in promocijo Ajdinega teka ter športa nasploh. Otrokom pa je zaželel obilo zabave in športnega duha.

Štarti so si sledili po posameznih razredih, v cilju pa je vsak izmed njih prejel spominsko medaljo. Učenec 1. b razreda, Jakob Ornik, si je v kategoriji učencev prvih razredov pritekel absolutno 1. mesto in zanj prejel še posebno medaljo ter praktično nagrado. Njegovega uspeha smo se veselili prav vsi.

Po teku so se lahko učenci preizkusili v različnih športnih delavnicah in na stojnicah, kjer so društva predstavljala svoje aktivnosti. Podali smo se tudi na krajši sprehod po mestnem jedru. Veseli in polni novih ter zanimivih izkušenj smo se vrnili v šolo, kjer smo vtise čudovitega športnega dne strnili v sproščenem pogovoru in likovnem ustvarjanju.

 

Maja ŽNIDARIČ (tekst in foto)

Prilagajanje dostopnosti spletišča