Skoči na glavno vsebino

V petek, 15. 9. 2023, smo na POŠ Marjeta in v OŠ Starše izvedli prvi športni dan. Učenci 4. b so se zjutraj skupaj z razredničarko izpred šole v Marjeti peš odpravili do športnega igrišča v Prepoljah. Pot jim je vzela le pol ure časa. S seboj so vzeli različne športne rekvizite, ki so jim prišli prav že v času, ko so čakali učence iz Starš. Dogovorjeno je namreč bilo, da bodo dan preživeli skupaj z njimi. Kaj hitro so v daljavi zagledali kolono, ki se je vila proti igrišču. Prihajali so učenci 4. a razreda in obeh petih, skupaj z razredničarkama in spremljevalko, pedagoginjo.

Učenci so se pomešali in razdelili v različne delovne skupine, seveda glede na to, kar bo katera počela. Kar precej fantov se je – kot ponavadi – odločilo za nogomet, nekaj dečkov in deklic je igralo košarko ali samo metalo na koš, skupina deklic je igrala gumitvist, druga zadevala plastične ploščice v cilj …

Seveda je bil vmes tudi čas za malico, le-to so si učenci iz obeh šol v nahrbtnikih prinesli s seboj, in prijeten klepet med vsemi udeleženci športnega dne.

Ure so prehitro minile in športni dan se je bližal h koncu. Staršani so počakali na avtobus, ki jih je odpeljal v šolo, Marječani pa so ponovno ubrali pot pod noge in po zgornji poti pešačili proti šoli.

Skupni športni dan je potekal po načrtu, k dobrim vtisom pa je pripomoglo tudi lepo sončno vreme.

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča