Skoči na glavno vsebino

V petek, 23. 6. 2023, je v POŠ Marjeta potekala prav posebna prireditev, namenjena dnevu državnosti in predaji ključa. Popolnoma samostojno so jo organizirali učenci 4. razreda in se obenem poslovili od šole v Marjeti. Že jeseni bodo namreč prestopili prag šole v Staršah.

Po odpeti himni je učenka Vita predstavila vsebino praznika in slovensko zastavo.

Pri predaji ključa so učenci deklamirali pesem Niki Jakol, Ljubi otroci, ki otrokom podaja najboljše želje za brezskrbne počitnice in jim »jeseni želi srečno vrnitev nazaj«. Zapeli so tudi pesmi, ki so se ju naučili pri GUM, plesali, v »vlak« ob glasbi povabili vse prisotne, za učence pa pripravili še različne elementarne igre po telovadnici. Med dogajanjem so razredničarki predali ključ, da bo jeseni v svojo učilnico lahko sprejela nove učence. To je bil le del programa.

Po malici, ki je vsebovala še kup doma pečenih in izdelanih priboljškov ter bonbone, niso pozabili niti na učence z dieto, so projicirali še fotografije iz vseh štirih let šolanja v Marjeti. Nato so vse učence povabili na najbolj veseli del na zunanje igrišče, kjer so se preoblečeni v kopalke v lepem sončnem vremenu obmetavali z vodnimi baloni in streljali z vodnimi pištolami. Dogajanje celotnega dne je tako doseglo višek in pustilo nepozabne spomine. Učenci so seveda dan pred tem mlajšim dali obvestila, da se za dogodek doma primerno opremijo.

Učiteljice skoraj nismo mogle verjeti, da so naši mladi nadobudneži tako zrelo in odgovorno prejeli vajeti v svoje roke, s tem pa dokazali, da so resnično pripravljeni na dobro delo v naslednjih šolskih letih.

Dragi četrtošolci, vse učiteljice, še posebej razredničarka, vam čestitamo za zelo dobro organizacijo in izvedbo vašega zadnjega dne v Marjeti. Pa seveda – srečno na vaši nadaljnji življenjski poti! Hvala tudi staršem in babicam za pomoč pri pripravi priboljškov.

Prilagajanje dostopnosti spletišča