Skoči na glavno vsebino

Petek, 2. 6. 2023, je dan, ki se ga učenci OŠ Starše zelo veselijo. Tudi za tretje razrede je to poseben dan, saj takrat potekajo ekskurzije.

Učenci 3. b razreda so se zjutraj z avtobusom podali na pot proti Ljubljani. Ob predvidenem času smo se pripeljali v Ljubljano, kjer smo se najprej z vzpenjačo povzpeli na grad in medtem uživali ob čudovitem razgledu, ki se nam je ponujal.

Tam smo najprej v čudovitem ambientu pomalicali hrano iz nahrbtnika ter naredili nekaj krasnih fotografij, nato pa sta nas že pričakala vodji delavnic. Letošnja delavnica je bila kulinarično obarvana. Otroci so morali navdušiti princa s peko najboljšega jabolčnega zavitka. Vsak od otrok si je sam pripravil dva zavitka. Učenci so s pomočjo odkrivanja posebnih sporočil ves čas delavnice dobivali namige o nadaljnjem delu. Med tem, ko so čakali, da se njihovi zavitki spečejo, so si ogledali posebno sobano, kjer je bilo prikazano, kako so se prehranjevali ljudje nekoč. Lepo je bila prikazana razlika med tem, kako so jedli graščaki in kako navadni tlačani.

Ogledali so si tudi grajsko kapelico in grajski vodnjak. Otroci so navdušeno iskali namige in uspešno odgovarjali na zastavljene uganke. Tako jih je zadnja uganka ponovno pripeljala v grajsko kuhinjo, kjer je že lepo dišalo po njihovih jabolčnih zavitkih, in zadnji namig jih je pripeljal do skrinje, v kateri se je skrivala smetana, s katero so obogatili svoje zavitke. Svoje zavitke so pohrustali, zraven pa si še nazdravili s sokom, ki so ga spili iz posebnih vrčev, tako so se vsaj za hip počutili, kot na pravi grajski gostiji.

Po zaključku delavnice so si otroci kupili nekaj spominkov v grajski trgovinici, nato pa se z železnico popeljali do vznožja. Kot se za vsak izlet spodobi, se je tudi ta končal s sladoledom in nasmejanimi obrazi otrok.

 

Daniela Šabeder, razredničarka 3. b

Prilagajanje dostopnosti spletišča