Skoči na glavno vsebino

V petek, 16. 12. 2022, se je v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Staršah odvil poseben dogodek – BOŽIČNI KONCERT PEVSKIH ZBOROV OŠ STARŠE IN POŠ MARJETA, kot že nekaj let poprej – seveda če odmislimo posebni covidni čas, ko kulturnega dogajanja skorajda ni bilo. Morda pa so bili trenutki koncerta v živo še prav zato nekaj posebnega.

Cerkev se je do 18. ure napolnila in obiskovalci so nestrpno pričakovali začetek, ko jih je nagovorila učenka – povezovalka programa Klara Pliberšek. Sledili so nastopi zborov. Najprej se je z božičnimi pesmimi predstavil OPZ OŠ Starše – z zborovodkinjo Natalijo Kustec, nato se jim je pridružil OPZ Marjetica iz POŠ Marjeta – z zborovodkinjo Klavdijo Topolinjak, in skupno so zapeli eno od pesmi. Program so v nadaljevanju prevzeli mladi pevci iz Marjete, prav posebej pa si jih bomo zapomnili po pesmi: Giovannija D´Anzija, Bele snežinke, kjer sta bili solistki učiteljica Klavdija Topolinjak in bodoča učiteljica Monja Pignar, ki je pesem spremljala na kitaro.

Nastopili so tudi učenci z igranjem na različne inštrumente, ki se jih učijo v glasbenih šolah (Vita Hribernik in Hajdi Klajnšek iz POŠ Marjeta, Nik Doberšek in Sen Stian Finžgar iz OŠ Starše), zapela pa je tudi učenka Zala Ekart iz OŠ Starše.

Program je z dvema pesmima popestril Otroški tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič Trniče, z umetniško vodjo Klavdijo Topolinjak na čelu, in učenci 5. in 6. razredov s pesmijo, ki so jo skupno zapeli v nemščini – mentorica Lidija Pahor.

Sledil je program MPZ OŠ Starše z zborovodkinjo Natalijo Kustec. Ob koncu so zbori skupno zapeli še Sveto noč, ki seveda na takšni prireditvi nikoli ne manjka.

Pesmi je na klavirju spremljal Otmar Plavčak, ki so mu učenci in zborovodkinji iskreno hvaležni za pomoč.

Po končanem programu se je zborovodkinjama in pianistu z majhno pozornostjo zahvalil pomočnik ravnatelja Živan Klajderič, prav tako pa župniku Rudiju Koželniku za velikodušno izposojo cerkve v kulturni namen ter seveda Julijani Zagoršek iz Zlatoličja za medalje – tudi te so že tradicionalno izdelane in podeljene v spomin na dogajanje. Z besedami zahvale za enkratni kulturni dogodek v cerkvi je dogajanje zaključil farni župnik Rudi Koželnik.

Prilagajanje dostopnosti spletišča