Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. 11. 2022, so učenci na POŠ Marjeta tudi letos obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Zjutraj so se zbrali v jedilnici in najprej skupaj zapeli in se zazibali ob pesmi Lojzeta Slaka, Čebelar. Nato so se podkrepili z zdravimi domačimi jedmi, pridelanih iz okolice kraja. Zajtrk je vseboval kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Sledile so aktivnosti, ko so se medpredmetno prepletale in ob koncu zaokrožile v celoto.

Ogledali smo si izobraževalni video, v katerem deček Lovro nadobudno spoznava izvor in pomen vseh sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka. Nato so učenci prisluhnili pravljici z naslovom Čebeljčnjaček, ki jih je popeljala v svet čebel in pridelave medu. Sledilo je delo v parih, kjer so lahko izbirali med različnimi nalogami, vezanimi na ogled obeh posnetkov.

Na koncu pa so izvedli Masterchef tekmovanje, kjer so se pari pomerili v pripravi najbolj izvirnega sadnega krožnika. Zmagovalci so bili prav vsi, nagrada pa je bila slastna pojedina, ki so jo pripravili čisto sami. Dan bo vsem ostal v lepem spominu.

 

Učiteljica Maja Žnidarič

Prilagajanje dostopnosti spletišča