Skoči na glavno vsebino

V petek, 9. 9. 2022, je bil za učence od 1. do 5. razreda prav poseben dan. Odpeljali so se v Maribor, kjer so se na Trgu Leona Štuklja pomerili v otroškem Ajdinem teku. Ob prihodu jih je v poskočnih glasbenih ritmih ogrela animatorka. Sledil je nagovor župana občine Maribor Aleksandra Saše Arsenoviča, ki se je zahvalil za podporo in promocijo Ajdinega teka ter športa nasploh. Otrokom pa je zaželel obilo zabave in športnega duha.

Štarti so si sledili po posameznih razredih, v cilju pa je vsak izmed učencev prejel spominsko medaljo. Učenka 2. b razreda, Iza Majcen, si je v kategoriji učenk drugih razredov pritekla absolutno 2. mesto in zanj prejela še posebno medaljo ter praktično nagrado. Njenega uspeha smo se veselili prav vsi.

Po teku so se lahko učenci preizkusili v različnih športnih delavnicah, in na stojnicah, kjer so društva predstavljala svoje aktivnosti, dobili spominska darilca. Veseli in polni novih ter zanimivih izkušenj smo se vrnili v šolo, kjer smo vtise čudovitega športnega dne strnili v sproščenem pogovoru in likovnem ustvarjanju.

Maja ŽNIDARIČ

Foto: Klavdija Topolinjak

Prilagajanje dostopnosti spletišča