Skoči na glavno vsebino

Čas teče in nič ne reče, pravi znani rek. Občutek imamo, da se vse vendarle dogaja vedno hitreje. Tako so tudi letos bliskovito hitro minile šolske počitnice in dopusti zaposlenih. Vsak po svoje smo si polnili baterije in določili vsebino brezskrbnih dni. Upajmo, da smo znali dovolj dobro razporediti delo, ki ga tudi v času dopustov ne manjka, počitek in spanje. Pa je tukaj že september, ki vedno diši po šoli.

Letošnje šolsko leto se je pričelo v četrtek, 1. septembra 2022. V času počitnic smo izvedeli, da se v nove šolske prostore POŠ Marjeta še ne bomo selili takoj prvega septembra, ampak z majhnim zamikom. Res majhnim, saj naj bi že čez nekaj dni svečano prestopili prag nove šole. Upajmo, da bodo drobna dela, ki so še ostala, do takrat opravljena.

Zato so se naši učenci prvi dan s svojimi razredničarkami ponovno dobili na nadomestnih lokacijah. Tokrat je v marješkem vrtcu gostoval 3. razred z razredničarko Danielo Šabeder (letos je tretješolcev manj in so imeli v nekdanji zbornici dovolj prostora), v prostorih DCA sta se namestila 1. razred z razredničarko Majo Žnidarič in drugo učiteljico Teo Golob ter oddelek vrtca. V Župnišču Starše pa so gostoljubno sprejeli učence 2. in 4. razreda z razredničarkama Klavdijo Topolinjak in Dašo Jakol.

Vedno pogosteje pa nam pogled uhaja proti novi POŠ Marjeta, ki je v zadnjih tednih bliskovito hitro dobivala svojo novo podobo. (Čestitke in iskrena hvala vsem, ki ste vpeti v dogajanje gradnje od začetka do danes – seveda najprej tistim, ki ste za našo šolo na široko odprli svoja srca in posledično globoke denarnice!)

V času počitnic so v Marjeto pripeljali tudi že pohištvo, ki so ga za nekaj dni še shranili v suhe prostore vrtca, v zadnjih dneh pa ga skrbno nameščajo v nove učilnice in oba kabineta, sobo za razgovor, jedilnico, knjižnico, računalniško učilnico …

Naj bo o novi šoli za danes dovolj, da bo lahko bolj zanimivo na svečanem uradnem odprtju novih prostorov (vabilo sledi).

Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Želim vam uspešen prestop v nove prostore POŠ Marjeta in čim bolj vedoželjno, toda mirno, a obenem igrivo novo šolsko leto, z veliko dobrega sodelovanja in čim manj stresa pri vseh nas. Naj bo šolski trikotnik UČENCI – STARŠI – ŠOLA enakomeren in prijazen.

Daša JAKOL, vodja podružnice

Foto: Mihela Petrovič

Prilagajanje dostopnosti spletišča