Skoči na glavno vsebino

Petek, 10. 6. 2022, je bil prav za vse učence šole poseben dan. Dan, ki se ga veseli večina otrok. Seveda govorim o zaključnih ekskurzijah. Učenci tretjih razredov so se odpravili v glavno mesto naše čudovite države. Pot je ob prijetnem kramljanju s sošolci hitro minila.

Z vzpenjačo so se en, dva, tri povzpeli na grad. Tam so najprej pomalicali, nato pa se z vodiči podali pustolovščinam nasproti. Največ navdušenja in najbolj osupljivi pogled na okolico Ljubljane in gore, si zasluži  grajski stolp. Pot na stolp je mali podvig za kondicijo, saj se vije pot navzgor po mnogih stopnicah. A je trud poplačan na vrhu s čudovitim razgledom.

Vodiči so nato popeljali učence še čez druge grajske prostore, kjer je ponovno posebno mesto zavzela GRAJSKA KAPELA. Tam učenci slišijo legendo o zmaju, ki je do sedaj navdušila že številne generacije otrok in tudi letošnja je bila navdušena. Zaključni del dogajanja na gradu se odvija v ZMAJEVEM BRLOGU, kjer so organizirane delavnice za otroke. Otroci so si tam prav vsi izdelali lastnega gibljivega zmaja.  Vsak je bil poseben, unikaten.

Seveda pa ekskurzije ni brez sladoleda in tudi letos se je pot v Ljubljani zaključila s sladoledom.

Nasmejani obrazi na poti domov pa so pripovedovali zgodbo o veselju in prav vsi učenci so na ekskurziji uživali.

 

Razredničarka Daniela Šabeder

Prilagajanje dostopnosti spletišča