Skoči na glavno vsebino

Maj je mesec, ki se ga vsi veselimo zaradi prijetnih temperatur, učenci tretjega razreda pa še posebej zaradi odhoda v šolo v naravi.

To je poseben čas, ki ga večina otrok doživi kot prvi malo daljši samostojni odhod od staršev, zanimivo druženje s prijatelji, izboljšanje plavalne abecede, spoznavanje novega in čudovite dogodivščine v drugačni pokrajini.

Učenci na Debelem rtiču ob izkušenih plavalnih učiteljih opravljajo 20-urni plavalni tečaj. Vendar pa je šola v naravi obogatena še s številnimi drugimi dejavnostmi. Tako so se že prvi dan podali v lov na zaklad, kjer so pokazali tudi veščine orientacije. Drugi dan so se odpravili na pohod v Resslov gaj, od koder se na vrhu razprostira čudovit pogled na našo obalo in Tržaški zaliv. Pot pa se vije med vinogradi in omamnimi nasadi oljk.

Naslednji dan so izdelovali lučke za nočni pohod, in prav gotovo vrhunec šole v naravi doživeli z izletom v Izolo, kamor smo se odpeljali z ladjico. Da je to resnično veselje, so kazali nasmejani obrazi otrok ob prepevanju različnih pesmi. Seveda pa se je dogajalo še mnogo več, zlasti večerne animacije, kjer prav gotovo zmaga »odštekan stil«. To je večer, ko se učenci spremenijo v modne navdušence in uprizorijo pravo modno revijo, podkrepljeno z razlago izbire svojega stila. Je večer poln smeha in domišljije. Ob vseh zanimivostih dnevi tečejo hitro, če pa nas še razvaja vreme, tako kot nas je letos, je doživetje popolno. Prav vsi učenci so v šoli v naravi uživali. Razveselili pa smo se tudi obiska ravnatelja, ki nas je pocrkljal z bonbončki.

Ob koncu bi rada v imenu vseh otrok in vseh spremljevalk pohvalila vso prijazno osebje, od čistilk, kuharjev, učiteljev in pedagoškega vodstva. Hvala ravnatelju Francu Kekcu za obisk in bonbončke.

Zahvala pa tudi naši občini, ki prispeva denar za plavalni tečaj, plavalne učitelje in avtobus. HVALA, ker tudi tako otrokom prižigate iskrice veselja v očeh.

 

 

V imenu obeh razredov zapisala Daniela ŠABEDER

Prilagajanje dostopnosti spletišča