Skoči na glavno vsebino

Ponedeljek, 25. 4. 2022, je bil v Marjeti prav poseben dan. Ne zato, ker se tako goreče poslavljamo od stare šole, temveč zato, ker je bil po nekaj letih ponovno sprejem v MČRK.

Seveda nam je sprejem preprečil Covid, tako kot je zadnji dve leti v družbi marsikateri načrt postavil na glavo.

Ampak sedaj smo prireditev izpeljali, tako kot se spodobi. Na prireditvi so poleg učencev bile prisotne učiteljice POŠ Marjeta in seveda predstavnici RK Marjeta, Silva Kiseljak in Anica Ponudič. Najprej je učenka 3. b Vita Hribernik, skozi otroške oči, ob pomoči pripovedke o medvedku Henriyu, predstavila nastanek RK v svetu. Tako so si lahko tudi najmlajši učenci predstavljali potrebo po nastanku RK. Nato je učenec tretjega razreda Nik Paveo na kratko predstavil še zgodovinski potek nastanka RK.

Vmes so program popestrili vsi učenci tretjega razreda s pesmijo Jazz Smetko in pa s plesom.

Učenki Julija Petrovič in Stella Šmigoc sta ob slikovnih prikazih predstavili dejavnosti RK in naloge mlajših učencev, ki so včlanjeni v RK.

Ker je ena izmed nalog tudi skrb za naše okolje in posledično naš planet, so učenci pevskega zbora zapeli pesem Zemlja pleše in popestrili dogodek.

Seveda pa je bil vrhunec prireditve svečani sprejem učencev v MČRK, kar sta opravili predstavnici RK.

Kot vedno so za vse nove člane pripravili v Krajevni organizaciji RK Marjeta tudi sladke pakete in sladke dobrote za vse učence, za kar se v imenu vseh prijazno zahvaljujem.

Seveda pa si v prihodnje vsi skupaj želimo še več novih članov, ki bodo pomagali s svojimi majhnimi dejanji polepšati ta naš, čudoviti svet.

Daniela ŠABEDER, mentorica MČRK v POŠ Marjeta

Prilagajanje dostopnosti spletišča