Skoči na glavno vsebino

V slovenskih vrtcih, osnovnih šolah, zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter drugih javnih zavodih je v petek, 18. 11. 2021, potekal že enajsti Tradicionalni slovenski zajtrk, letos pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!« V prvem desetletju projekta je bilo postreženih že med 2,5 in 3 milijoni zajtrkov. V skoraj 1000 vrtcih in osnovnih šolah po Sloveniji, tudi v OŠ Starše in POŠ Marjeta,  smo ob tem obeležili tudi dan slovenske hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk je za otroke poseben dan, saj se nanj pripravljajo z raznimi dogodki, povezanimi s pridelovanjem hrane v bližnji okolici. Pogovorimo se tudi o pomenu zajtrka nasploh, saj vemo, da nekateri, tudi odrasli, zajtrka sploh nimajo oz. mu posvečajo premalo pozornosti.

Učencev v šoli in vrtcu smo postregli z mlekom in domačim temnim kruhom, ki so ga namazali z maslom in medom. Zraven smo seveda dodali še sadje. Mmm, kako je teknilo, so ob koncu imenitnega obroka povedali učenci.

Jedi domačih pridelovalcev pa naši otroci in učenci v vrtcu in šoli prejmejo kar večkrat v letu, kar je zelo pohvalno. Tako seveda vemo, od kod je hrana, prejmejo pa svežo, saj za prevoz skorajda ne porabimo časa.

Prilagajanje dostopnosti spletišča