Skoči na glavno vsebino

Iz dobrodelne organizacije Humanitarček v Mariboru smo prejeli zanimivo pobudo, da se ob mednarodnem dnevu prijaznosti, ki ga že od 1998 po svetu praznujejo 13. novembra, priključimo akciji barvanja kamenčkov.

Pobudo smo z veseljem sprejeli in tudi v naši šoli pred tem datumom barvali. Najprej je bilo seveda treba nabrati nekaj primernih, manjših, najbolje ploščatih kamnov, ki so služili kot likovna podlaga. Učenci so jih nabrali pri Dravi, kjer je izbira v naši okolici seveda največja, ali pa kar okoli domače hiše, kjer so se na kakšnem kupu gramoza med drugim bohotili tudi kamni.

Humanitarčki, kot uradni ambasadorji mednarodnega dneva prijaznosti, ocenjujejo, da bomo skupaj zbrali okrog 15 000 kamenčkov, ki bodo marsikomu polepšali dan … (en podatek pove celo število 20 000).

»Že leta 2014 so z umetniško šolo Atilem pod mentorstvom Melite Ragolič pripravili prve kamenčke z dobrimi mislimi za bolnike z multiplo sklerozo, ki so poželi takšno navdušenje, da so se odločili, da tradicionalne rumene rožice, ki so del praznovanja mednarodnega dneva prijaznosti v tujini, nadomestijo kar s kamenčki. Siv neugleden kamenček, oblečen v barve in ovit s pozitivnimi mislimi, preverjeno nariše nasmeh na obraz prav vsakemu najditelju,« je  objavljeno na spletni strani društva.

Tudi naši učenci so na kamenčke napisali pozitivne misli ali jih samo pobarvali dnevu primerno. Od društva so prejeli tudi  posebne kartice z razlago, kaj kamenčki pomenijo. Upajmo, da so sedaj naši priljubljeni izdelki že polepšali trenutke naših staršev, babic in dedkov ali drugih občanov.

Naj vam pozitivne misli naših učencev nosijo dobro energijo še na mnoga leta!

Prilagajanje dostopnosti spletišča