Skoči na glavno vsebino

V dopoldanskem času četrtkovega dne, tj. 14. 10. 2021, se je izpred šole Marjeta začela v smeri proti igrišču premikati dolga kolona vseh učencev in učiteljic POŠ Marjeta. V okviru športnega dne so si pohodniki zadali cilj – priti do prometne table Rošnja in nazaj.

V lepem sončnem vremenu, zjutraj s še precej nizkimi temperaturami, so prisotni v prvem delu poti previdno šli ob robu cestišča, kjer se odvija več prometa, nato pa pred igriščem zavili desno. Pot jih je vodila preko mostu, ki prečka avtocesto, skozi gozd v smeri proti Dravskemu Dvoru in do drugega mostu ter nato preko kanala HE Zlatoličje. Z levega brega kanala so nadaljevali pot na desni strani in že od daleč zagledali Rošnjo. Morali pa so narediti še kar nekaj korakov, da so prišli do roba vasi oz. do table Rošnja in s tem dosegli prvi zastavljeni cilj.

Za njimi je bilo kar nekaj poti, zato so si privoščili odmor in tudi priboljšek, ki je v nahrbtnikih čakal na ta trenutek. Po odmoru so krenili novemu cilju naproti – šoli Marjeta. Skupaj so pogumno prehodili 9 kilometrov in si s tem zaslužili veliko pohvalo. V šoli pa jih je že čakalo kosilo, ki je tokrat še posebej teknilo.

Prilagajanje dostopnosti spletišča