V četrtek, 7. 10. 2021, smo v vseh razredih POŠ Marjeta imeli naravoslovne vsebine na temo Recepti naših babic.
Učenci prve triade so prinesli recepte svojih starih staršev. Le-te smo prebrali, se o njih pogovarjali ter ugotavljali, kaj nastane iz določenih sestavin. Pogledali smo si, iz česa je sestavljen zdrav krožnik in v kolikšni meri naj bodo prisotna določena hranila. Naštevali smo sadje in zelenjavo ter se pogovarjali tudi o tem, zakaj je pomembno zdravo prehranjevanje. Učenci so zdrav krožnik narisali in ga opremili s svojimi idejami. Nato smo se lotili izdelave skutinih cmokov. Učenci so spoznali potrebne sestavine za izdelavo cmokov, nato so iz pripravljene mase naredili cmoke, vanje položili jagode in cmoke dali kuhat. Nazadnje so jih učenci po želji posipali s sladkorjem in jih z veseljem tudi pojedli. (Tea Golob)
V 4. b smo se vprašali, kako poteka pot »Od zrnja do kruha«. Seveda so učenci v okviru vseh petih ur povedali ali izvedeli, kako iz zrnja naredimo moko, spoznali »žrmlje«, si ogledali film o peki kruha v manjši in malo večji pekarni. Šlo pa je tudi »zares«: skupno smo spekli slasten kruh in palačinke. Res prijetno je zadišalo iz kuhinje, kjer se je pekel kruh, ter iz učilnice, kjer smo ustvarjali palačinke. Že nekaj dni prej so tudi četrtošolci doma iskali stare recepte, se o njih pogovarjali z babicami, prababicami. Izbrani recept pa so predstavili tudi v šoli. (Daša Jakol)