Skoči na glavno vsebino

Učenci 4. b so 23. 6. 2021 v prisotnosti staršev in razredničarke s kulturno prireditvijo simbolično zaključili šolanje na POŠ Marjeta – jeseni bodo namreč že na šoli v Staršah.

V ta namen so pripravili kulturni program, ki je zajemal vsebine v okviru razrednega projekta z naslovom Čebela: dramatizacijo Ciciban in čebela, deklamiranje lastnih pesmi o čebelah, branje lastnih zgodb z naslovom Jaz, čebela. V okviru projekta Trajnostna mobilnost so pisali pesmi z naslovom Kokoška Rozi; le-te so deklamirali nekateri od njih, ena od učenk pa je prebrala sestavek z naslovom Zaključna ekskurzija. V njem je natančno opisala pot dogajanja v Olimju, na Jelenovem grebenu, v Rogaški Slatini in Rogatcu.

V nadaljevanju so učenci kot razredni pevski zbor zapeli pesmi: Zbor iz opere Čarobna piščal, Pevec in dvoglasno Fse, kaj lazi ter plesali po dani koreografiji – ples Rock; vse prikazano so se učili pri redni obravnavi učne snovi pri slovenščini, glasbeni umetnosti in športu ter tako na malo drugačen način evalvirali delo pri pouku.

V zadnji točki so skupinsko zapeli še Razredno himno, ki jo je v ta namen napisala razredničarka – v zahvalo šoli in vsem zaposlenim. Peli so na melodijo Slakovega Čebelarja, na harmoniko pa jih je spremljal nekdanji učenec POŠ Marjeta Gašper Onič. Učenci so ob koncu prireditve staršem podarili nagelj, razredničarka pa se je jim je zahvalila za sodelovanje, prav tako pa je učencem namenila nekaj besed ob slovesu.

Scena je zajemala drevesa, cicibana ter veliko čebelo iz kartona, ki so jo učenci skupaj  izdelali na tehniškem dnevu. Tudi pri likovni umetnosti so slikali čebele na cvetu in satju ter risbice razstavili pri vhodu šole.

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča