Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 24. 6. 2021, je bil zadnji dan pouka v šolskem letu 2020/21. V okviru dneva dejavnosti smo ob 9.00 izvedli proslavo pred praznikom državnosti. Na začetku prireditve smo skupaj zapeli državno himno, nato pa so učenci 4. razreda kot dramatizacijo prikazali najprej Župančičevo Cicibana in čebelo, nato pa plesali Rock, ki so se ga naučili na dano koreografijo. Ob koncu svojega dela so zapeli še Razredno himno, s katero so se poslovili od POŠ Marjeta in njenih zaposlenih (na melodijo Slakovega Čebelarja). Nato je marješki otroški pevski zbor zapel dve pesmi: Tri planike in Papagaj.

Za sceno so četrtošolci pripravili drevesa, cicibana in veliko čebelo iz kartona; slednjo so prav v ta namen izdelali pri tehniškem dnevu, ter veliko risbic čebel, ki so jih ustvarili pri likovni umetnosti.

Dan je bil nekaj posebnega, saj so šolo obiskali in na proslavi prisostvovali predstavniki projekta Erasmus + iz tujine – Francije, Grčije, Estonije in Portugalske.

V zadnjem delu zadnjega šolskega dne so učiteljice učencem razdelile pohvale, priznanja in spričevala. S spodbudnimi besedami so jih nato napotile na zaslužene in upajmo tudi brezskrbne počitnice. Te si namreč po posebnem šolskem letu, ko so toliko časa delali od doma, zelo zaslužijo.

Prilagajanje dostopnosti spletišča