Skoči na glavno vsebino

Bližal se je mesec junij in učenci so začeli spraševati, ali bo tudi letos odpadla zaključna ekskurzija. Na srečo in naše veliko veselje so se zdravstveni ukrepi malce umirili in tako smo se lahko skupaj z drugošolci iz Starš odpravili na zaključno ekskurzijo v Celje.

Obiskali smo Fotoatelje in galerijo Pelikan, ki sodita pod Muzej novejše zgodovine Celje. V Steklenem fotografskem ateljeju smo si ogledali stalno muzejsko postavitev, ki priča o ustvarjalnem kreativnem delu fotografa Josipa Pelikana. Izvedeli smo, da je atelje kulturni spomenik državnega pomena, saj je edini primer tovrstnega steklenega fotografskega ateljeja v Sloveniji in eden redkih v Evropi.

V pritličju smo si ogledali sprejemnico/galerijo, temnico, retuširnico, fotografovo tehnično opremo, steklene fotografske plošče in izbor originalnih fotografij. V drugem nadstropju pa izjemen stekleni fotografski salon, v katerem je s pomočjo naravne svetlobe ustvarjal fotograf Pelikan. Sprehodili smo se tudi po galeriji v kleti, kjer so predstavljene fotografije in slike teh fotografij.

Po ogledu ateljeja smo se sprehodili po starem delu mesta do parka, kjer smo se usedli in si privoščili dobrote iz nahrbtnika. Sledila je radostna igra na igralih. Ob koncu smo odšli tudi na težko pričakovani sladoled.

Polni lepih, sladkih vtisov smo se odpeljali proti Marjeti.

 

Klavdija TOPOLINJAK, učiteljica 2. b

Prilagajanje dostopnosti spletišča