Skoči na glavno vsebino

V petek, 7. 2. 2020, se je v Gasilskem domu Trniče odvila občinska proslava ob dnevu kulture, posvečena našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu. Organizator prireditve je bilo KUD Ivan Lončarič Trniče, ki je v sodelovanju poleg članov različnih društev povabilo tudi POŠ Marjeta.

Na prireditvi so se z dvema pesmima kot razredni pevski zborček skupaj z razredničarko predstavili učenci 4. razreda. Zapeli so znano pesem Stoji učilna zidana in Ježkovo Za poredne otroke. Šolski program pa je bil zaradi gripe in viroz, ki so zdesetkali učence in učitelje, žal precej okrnjen; od osemnajstih učencev 4. razreda jih je lahko nastopilo le osem. Zaradi daljše odsotnosti mentorice nista nastopila tudi pevski zbor in inštrumentalni krožek, prav tako pa so v 4. razredu odpovedali eno od prijavljenih točk. Nameravali so se predstaviti še s Prešernovo Zdravljico, ki bi jo prikazali kot pravo napitnico s kozarčki v rokah. »Eh, škoda, da ne bomo nastopili,« je povedal eden od učencev in nadaljeval: »Tako lepa je ta Prešernova igrica!« Pa je dalo misliti, da s pravo predstavitvijo Prešeren že desetletnikom veliko pomeni. Nekdanji in sedanji učenci marješke šole so sodelovali tudi pri nastopu mlajšega Tamburaškega orkestra KUD Ivan Lončarič Trniče, ki ga je izjemoma namesto učiteljice Klavdije uspešno vodil Andrej Topolinjak.

Četrtošolci, ena deklica in sedem dečkov, kot Sneguljčica in sedem palčkov, so obe pesmi kljub majhnemu številu odpeli dovolj glasno in ubrano in s tem uspešno zastopali barve marješke šole. Tudi mladi tamburaši so zazveneli, kot se za takšno skupino spodobi. Oboji si zaslužijo iskrene čestitke!

Več fotografij s prireditve poiščite v fotogaleriji – v mapi Skupne slike!

Prilagajanje dostopnosti spletišča