Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 12. 12. 2019, je v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Staršah potekal BOŽIČNI KONCERT PEVSKIH ZBOROV ZAVODA OŠ STARŠE.

Po uvodnem pozdravu in besedah povezovalke koncerta, učenke Kornelije Babič (vezni tekst napisala Natalija Kustec), so prvič na koncertu nastopili malčki iz vrtca Najdihojca (zborovodkinja Aleksandra Kokol). Nežni glasovi malčkov so pričarali prijeten uvod v dogajanje.

Najmlajšim so se pri četrti pesmi priključili učenci OPZ Marjetica (zborovodkinja Klavdija Topolinjak) in z združenimi močmi z odpeto pesmijo pričarali pravo zimsko vzdušje (Boris Vremšak: Snežinke). Sledil je samostojen nastop marješkega zborčka, ki se je predstavil s tremi pesmimi (Luxemburg: Po polju sneg se beli; Mirko Kunčič: Novo leto; Milko Homer: Dedek Mraz prihaja).

Iz POŠ Marjeta so na koncertu nastopili tudi učenci inštrumentalnega krožka (mentorica Klavdija Topolinjak; zaigrali ljudsko Črni kos).

Sledil je nastop Otroškega tamburaškega orkestra KUD Ivan Lončarič z dvema prijetnima skladbama (umetniški vodja Klavdija Topolinjak) in obeh zborov OŠ Starše – OPZ in MPZ (zborovodkinja Natalija Kustec) z več čudovito zapetimi pesmimi.

Med navedenimi točkami so nastopili tudi učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor, ki so igrali na različne inštrumente, in učenka Eva Ducman Lukman, ki je samostojno zapela pesem Edvina Fliserja, Ljubezen in mir.

Vsi nastopajoči so zapeli še znano Sveto noč, ki je dodala čar prazničnemu dogajanju.

Učence je z igranjem na klavir skozi ves koncert spremljal Otmar Plavčak. Nastopajočim pa se je z drobnimi pozornostmi ob koncu programa zahvalil ravnatelj Franc Kekec.

Glasovi mladih so nas ponovno – kot že prejšnja leta – prijetno pobožali v času pred prazniki. Koliko truda je bilo potrebno, da smo lahko prisotni uro in pol uživali ob poslušanju, si lahko le mislimo. Gotovo pa to vedo učenci in njihove mentorice. Vsem skupaj lahko le iskreno čestitamo – v upanju, da nas naslednje leto zopet povabijo na svoj novi koncert.

Zaključimo z mislijo, ki so jo nastopajoči – pevci in zborovodkinje – napisali na programski list:

»Naj čas nikoli ne mineva tako hitro, da ne bi zastali in pomislili na prijatelje, se nasmehnili, spomnili in občutili lepote tega, da imamo drug drugega.«

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča