Skoči na glavno vsebino

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je bil tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Že nekaj let ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in še kdo. Projekt odrasle in otroke osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi že prvi jutranji obrok, to je zajtrk.

Tako je otroke POŠ Marjeta v petek, 15. 11. 2019, ob 8.00 pričakal tradicionalni slovenski zajtrk: domač kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse dobljeno od lokalnih proizvajalcev. Učenci so si kruh skrbno namazali in nato vse skupaj z veseljem použili. Ob tem so povedali: »Mmm, kako je dobro!«

Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku so marsikje dodali še različne poučne vsebine, povezane s pridelovanjem zdrave hrane. V Marjeti je v ta namen učence obiskal mlekar Davorin Selinšek in jim predstavil svojo dejavnost, nato pa so prisluhnili še čebelarju, učitelju Jerneju Šenku, ki je učence popeljal v zanimiv svet slovenske čebele.

Prilagajanje dostopnosti spletišča