Skoči na glavno vsebino

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine smo v četrtek, 10. 10. 2019, v vse razrede POŠ Marjeta na obisk povabili babice in dedke. Pred tem so skupaj s svojimi vnuki in vnukinjami izpolnili kratek vprašalnik, s pomočjo katerega smo pokukali v njihove otroške dni.

Na srečanju so nam starejši pripovedovali neprecenljive zgodbe in dogodivščine iz svojega otroštva, nam zaupali dragocene izkušnje in podali veliko koristnih nasvetov. Ob tem smo spoznavali podobnosti in razlike med njihovimi otroškimi leti in temi, ki jih učenci preživljajo danes. Za trenutek smo si zaželeli, da bi sedli v časovni stroj in se odpeljali v preteklost, kjer so se otroci med seboj družili, pogovarjali, se igrali v naravi in preživljali trenutke, ki so se jim zapisali globoko v spomin, tako da jih lahko danes pripovedujejo svojim vnukom in vnukinjam.

Ob koncu smo se v 1. in 2. razredu še skupaj poigrali, in sicer igro »Ali je kaj trden most«. Pri tem smo nadvse uživali in se zabavali. Tako smo preživeli še en čudovit dan v tednu otroka.

Prilagajanje dostopnosti spletišča