Skoči na glavno vsebino

Občina Starše je skupaj z različnimi društvi iz občine tudi letos organizirala različne prireditve s skupnim naslovom Pozdrav jeseni. Osrednja prireditev je potekala v soboto, 21. 9. 2019, kjer je poleg župana občine prisotne med drugimi nagovoril tudi mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije.

V kulturnem programu so od gostov nastopili člani kulturnega društva Doboj Iztok, od domačinov pa tudi učenci OŠ Starše in POŠ Marjeta – člani OFS OŠ Starše in člani Tamburaške sekcije KUD Ivan Lončarič Trniče. Slednji so pod vodstvom naše učiteljica Klavdije Topolinjak zaigrali pesmi Drežniška, Ob bistrem potoku in Green sleeves.

Turistično društvo Starše je podelilo tudi priznanja za urejeno okolje – bronasto vrtnico je iz rok predsednika društva Marjana Maleka prejela tudi OŠ Starše oz. v imenu šole pomočnik ravnatelja Živan Klajderič.

Po osrednji prireditvi, kjer so pridelali tudi mošt pravkar pobranega grozdja za vino La Brajde, poročilo pridelka je podal občinski viničar dr. Janez Ekart, so se občani lahko ustavili ob številnih stojnicah, ob tem pa pokusili različne domače dobrote. Sledil je veseli del ob zvokih ansambla Štajerski baroni.

Prilagajanje dostopnosti spletišča