Skoči na glavno vsebino

Učenci 4. b iz Marjete so 16. 9. 2019 drugi športni dan preživeli skupaj z bodočimi sošolci 4. a iz Starš. Z njimi so se dobili na igrišču v Prepoljah in se pomerili v nogometu ter drugih športnih igrah.

Iz šole v Marjeti so se proti Prepoljam odpravili peš, kar se za pravi športni dan seveda spodobi. Skozi Trniče so pešačili po pločniku, nato previdno prečkali cesto pri gasilskem domu ter se po bolj varni poti odpravili dalje. Hitro so prispeli do »zgornje ceste«, kot ji radi rečemo, kjer so zaradi manjšega prometa lahko hodili bolj sproščeno. Ob tem so upoštevali dogovor, kdor prvi zagleda ali zasliši avto, glasno zakriči: »Avto, povej naprej!« In ta: »Avto, povej naprej!« se nato zasliši nekajkrat zaporedoma, kolona pa se spontano pomakne celo na zelenico ob cesti, ne samo na bankino.

Pešpot je hitro minila in učenci so že zagledali skupino otrok na igrišču v Prepoljah. Igre so jih nato razdelile v več skupin – v največji so bili seveda fantje.  Menda ni težko ugotoviti, kaj so igrali. Pa fantov je v letošnji  generaciji četrtošolcev tudi največ. Med malico so otroci lahko poklepetali o tem in onem in se še bolje spoznavali, kar bo vsekakor dobrodošlo v 5. razredu. V zadnjem delu dneva je sledilo še pešačenje do Marjete in zasluženo kosilo.

Srečanje je bilo nekaj posebnega, saj se je bilo prijetno pogovarjati z bodočimi sošolci in z njimi deliti športne trenutke. Obenem se je morda stkala tudi kakšna prijateljska vez, ki bo držala skozi celo življenje.

Prilagajanje dostopnosti spletišča