Skoči na glavno vsebino

Ob pol devetih zjutraj se je 2. septembra 2019 pričelo šolsko leto tudi učencem majhne in prikupne POŠ Marjeta. Skupaj z nekaterimi starši so že nestrpno čakali na dvorišču šole »Marjetica«, da se prikažejo razredničarke in še kdo, ki je v šoli zaposlen prav zanje. Da je dan nekaj posebnega, so nakazali že balončki, obešeni na ograjo pri vhodu, in s svojo pisanostjo svečano poudarjali napis Dobrodošli v šolsko leto 2019/20.

Vrata so se odprla in res – kot so težko pričakovali – so ob dogovorjeni uri pristopile učiteljice in kuharica. Vodja podružnice Daša Jakol je vse prisotne nagovorila z naslednjimi besedami:

»Drage učenke in učenci, spoštovani starši, cenjene sodelavke! 

Čas je zbirka neštetih trenutkov sedanjosti, ki si jih zapolnimo s številnimi drobnimi dejanji ali večjimi dogajanji. Le-ta so odvisna od naše starosti, spola, časa v dnevu, celo od letnega časa, v katerem se nahajamo. Poleti – v počitnicah ali na dopustu – lahko čas preživljamo brezskrbno, kar si seveda po pretečenem delovnem letu zagotovo zaslužimo. Ampak trenutki sedanjosti tudi poleti hitro minevajo in že takoj dobijo mesto v spominu, sledijo pa jim novi in novi, že bolj jesensko obarvani.

Tako je danes, 2. 9. 2019, napočil trenutek, ko lahko v množici sedanjih trenutkov, ki se dogajajo po svetu, na Podružnični osnovni šoli Marjeta svečano razglasim 1. šolski dan novega in mladega šol. l. 2019/20.

Dva meseca počitniške brezskrbnosti sta se zaključila, zato učitelji in drugi zaposleni verjamemo, da ste, dragi učenci, že v velikem pričakovanju ponovnega prihoda v šolo. Prisrčno pozdravljeni in dobrodošli!

Danes ste tukaj zbrani učenci 2., 3. in 4. razreda. Prvošolčki bodo današnji dan namreč preživeli v OŠ Starše; z njimi sta razredničarka Klavdija Topolinjak in drugi učitelj Jernej Šenk. Vas pa bomo v prostore naše šole »Marjetice« pospremile razredničarke Maja Žnidarič, Daniela Šabeder in Daša Jakol. Z nami boste do desetih. Danes v šoli še ne bo malice in kosila, prav tako ne bo podaljšanega bivanja. Po koncu obeh razrednih ur bo peljal tudi šolski avtobus, tako da se boste lahko varno vrnili domov.

Jutri bomo vsi razredi v prostorih šole imeli 1. naravoslovni dan, naslednje dni pa se bo pouk odvijal po urniku.

Za učence 1. in 2. razreda bo kot prejšnja leta organizirano jutranje varstvo, tokrat z učiteljem Jernejem Šenkom. Popoldne bosta delovala oddelka podaljšanega bivanja. V OPB-ju 1. in 2. razreda bodo učitelji Tea Golob, Jernej Šenk in največ časa Kaja Bernard, v OPB 3. in 4. razreda bo ob ponedeljkih učiteljica Jasna Vinko, druge dni pa učiteljica Katja Kolednik. Tuja jezika bodo poučevale učiteljice Tea Golob, in sicer angleščino v prvih treh razredih, Simona Kuhar, angleščino v 4. razredu, in Lidija Pahor, nemščino-nadstandard v 2., 3. in 4. razredu. Za dodatno pomoč bomo, ko bo potrebno, poskrbele razredničarke in inkluzivna pedagoginja Klavdija Hrenko Podergajs ter pedagoginja Marija Bednjanič.

V kuhinji bo z nami kuharica Danica Voglar, popoldne bo tudi poskrbela, da bo šola vedno čista, hišniška dela bosta letos opravljala hišnika Anton Ivačič in Boris Podgoršek. Seveda bosta iz Starš na delovne obiske prihajala ravnatelj Franc Kekec in njegov pomočnik Živan Klajderič.

Tako, spoštovane sodelavke, zdaj pa je napočil čas, ko lahko v učilnice pospremimo naše učence. Vas, spoštovani starši, pa v upanju na čim boljše sodelovanje skozi vso leto lepo pozdravljam in vam obenem sporočam, da imamo prvi skupni roditeljski sestanek v četrtek ob 17.00, ko bomo postavili temelje našega skupnega dela – v dobro vaših otrok in naših učencev.«

Učenci so nato skupaj z razredničarkami odšli v učilnice, kjer so se pri dveh razrednih urah najprej predstavili, nato pa izvedeli prve napotke za varen in uspešen začetek šolskega leta.

Prvošolčki so si v Staršah v znak dobrodošlice skupaj z bodočimi sošolci ogledali predstavo učencev šole Povodni mož (mentorica Jana Dobnik), spoznali učitelje, skupaj s starši prejeli prva šolska navodila in se posladkali s torto. Novinčke in njihove starše sta pozdravila tudi ravnatelj Franc Kekec in predstavnik občine Marjan Malek.

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča