Skoči na glavno vsebino

Četrtek, 6. 6. 2019, je bil dan namenjen interdisciplinarnim ekskurzijam. Učenci od 1. do 4. razreda POŠ Marjeta so se podali na različne konce naše prelepe Slovenije.

Tako so prvošolci obiskali naše najstarejše slovensko mesto Ptuj, kjer so si ogledali Ptujski grad in njegovo bogato muzejsko zbirko. Začeli so s pravljico Kraljična na zrnu graha, sledil je sprehod skozi grad, na koncu pa so v delavnici prišle na plan njihove izvirne zamisli, kjer so si poslikali krone iz kartona. Seveda je bil še čas za nakup spominkov, sprehod po starem mestnem jedru in zaslužen sladoled.

Drugošolci so se odpeljali nekoliko dlje in sicer v Celje, kjer so obiskali otroški muzej Hermanov brlog. Tam so si ogledali razstavo Zemlja pleše (gre za razstavo o Zemlji) in Brlog igrač, ki predstavlja preko 400 igrač slovenskega in mednarodnega prostora različnih časovnih obdobij. V delavnici so izdelali razglednico s slikami, ki označujejo Hermanov brlog.

Tretješolci so se podali v naše glavno mesto, v Ljubljano, kjer so se odmaknili od mestnega vrveža in se povzpeli na mogočno srednjeveško trdnjavo, Ljubljanski grad. Ob vodenem ogledu so spoznavali življenje v preteklosti in ga primerjali z današnjim.

Četrtošolci pa so se namenili najprej proti Olimju, ki leži v občini Podčetrtek. Tam so obiskali Minoritski samostan in čokoladnico, nato pa jih je pot vodila na Jelenov greben. Tam je največja zanimivost za otroke vsekakor jelenjad, ki se prosto giblje v ograjenem gojišču in jo lahko hranijo s koruzo. Po dobrem kosilu so se odpeljali proti Rogaški Slatini, kjer so se sprehodili do vrelca in si ogledali sam kraj. Izlet so zaključili s postankom v Rogatcu, kjer so si ogledali muzej na prostem.

Prilagajanje dostopnosti spletišča