Skoči na glavno vsebino

10. 5. 2019 je bila za učence naše šole delovna sobota. V okviru vseslovenske akcije Šport špas smo izvedli športni dan, ki sta se ga udeležila oba vrtca Pikapolonica in Najdihojca, POŠ Marjeta in seveda matična šola. Pridružili so se nam starši, stari starši, bratci, sestrice, tete, strici in vsi, ki jih šport, družba ter zabava veselijo.

Najprej smo se pod vodstvom plesalk iz plesne šole Vibe dobro ogreli, nato pa se odpravili na krajši ali daljši pohod.  Po vrnitvi so na igrišču in zgornji ploščadi potekale športne in družabne igre, preizkusili so se lahko v gasilskih spretnostih, si ogledali gasilska prevozna sredstva in opremo, sodelovali v ustvarjalnih delavnicah, si izmerili pritisk in na stojnicah poskušali dobrote lokalnih društev. Šolska kuhinja je poskrbela za obilico carskega praženca, ki je bil odličen.

V čudovitem sončnem vremenu, dobri glasbi, družbi, pestri izbiri aktivnosti je vladalo enkratno vzdušje. Ob zaključku športnega dne so podelili diplome in nagrade 4 najmlajšim ter najstarejšim udeležencem, prav tako pa 4 najštevilčnejšim družinam. Prav posebna zahvala pa je bila namenjena lokalnim društvom, ki so poskrbela za pestro ponudbo in seveda vsem tistim, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi tako čudovitega športnega dne.

Prilagajanje dostopnosti spletišča