Skoči na glavno vsebino
Prebudili smo se v sončno jutro, ki je že samo po sebi napovedovalo prekrasen dan. In res je bilo tako. Odpravili smo se v Narvo, ki leži neposredno na meji z Rusijo. Sprva smo si ogledovali dvorišče in okolico gradu, ki je nepopisno zanimiva in lepa. Grad leži ob reki Narvi. Presenetilo nas je, da je na drugem bregu že Rusija, ki pa delno sega tudi na estonsko stran reke. Tako smo se ob sprehodu po cesti med reko in grajskim obzidjem sprehajali delno po Estoniji in delno po Rusiji.
Skozi sprehod po gradu smo lahko spoznali njegovo zgodovino ter življenje vitezov v njem, saj je služil predvsem kot obramba pred vdori tujcev. Ker so bili vitezi zelo revni, v gradu ni veliko dekoracije ali pohištva.
Grad je bil med drugo svetovno vojno zelo poškodovan. V samem mestu Narva pa so ostale le tri hiše.
Danes na grajskem dvorišču prirejajo razne delavnice in prireditve ter skušajo prikazati življenje vitezov iz tistega časa.
Po daljšem sprehodu ob reki Narvi so nas pogostili z odličnim kosilom. Nakupili smo nekaj spominkov, nato pa se odpravili proti turističnemu kraju Narva-Jõesuu, ki leži ob Baltskem morju.
Zelo smo bili presenečeni nad brezmejnim pogledom na peščene plaže. 80 kilometrov čez Baltsko morje leži Finska.
Pošteno utrujeni smo se pripeljali do hotela, si pogledali načrt za naslednji dan ter pričeli z vajami za nastop. Jutri bosta predstavila našo kulturo s folklorno točko ter izbrano pesmijo. Več o njunem nastopu pa sledi…

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča