Skoči na glavno vsebino

Dan se je pričel v sproščenem vzdušju. Po dobrem zajtrku, kjer smo si lahko spekli sveže palačinke, smo se odpravili v šolo. Tokrat sta se Jernej in Eva udeležila pouka naravoslovja in angleškega jezika. Zelo sta bila presenečena, ko sta pri uri naravoslovja, ki je potekal v ruščini, ugotovila, da pravzaprav zelo veliko razumeta, čeprav ruski jezik slišita prvič. Še večje presenečenje pa je bila ura angleščine, kjer so se tretješolci učili čas present simple. Dobila sta nekaj učnih listov, ki sta jih znala brez težav rešiti. Ravnateljica šole je povedala, da so njihovi izpiti iz angleškega jezika ob zaključku šole izjemno zahtevni, zato z angleško slovnico pričnejo že v 1. razredu.

Učitelji so se medtem udeležili sestanka, na katerem so načrtovali prihajajoče aktivnosti v zvezi z obiskom na Portugalski ter naloge, ki jih bodo učenci opravili do odhoda.

Kasneje smo se odpravili v kraj Avinurme, kjer smo se udeležili delavnice ustvarjanja z lesom. Spletli smo lesene košarice. Po delavnicah nas je pričakalo svečano in zares okusno kosilo.

Popoldan smo namenili sprehodu po kraju Jõhvi. Mesto je precej umirjeno in deluje prijazno. Pozitivno presenečeni smo bili nad kulturo voznikov. Čeprav smo prečkali štiripasovnico, pri tem nismo imeli nobenih težav, saj so vsi vozniki takoj ustavili, ko so zagledali pešca, ki se je približeval prehodu. Prav tako dosledno upoštevajo omejitve hitrosti in pazijo na ustrezno varnostno razdaljo. Ravnateljica Julija nam je povedala, da je zakonsko določeno, da vozniki pešcem ustavijo, sicer so denarno kaznovani.

Zvečer je sledila priprava na četrtkov nastop, katerega vsi štirje nestrpno pričakujemo.

Glavni dogodek dneva pa je bilo presenečenje za grško učiteljico Mario, ki je danes praznovala svoj rojstni dan. Slovenska ekipa ji je prinesla čokolado in zapela pesem. Mario smo ganili do solz in naše presenečnje je uspelo.

Sedaj je že tema in mi se odpravljamo spat. Jutri nas čakajo novi podvigi.

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča