Skoči na glavno vsebino

Četrtek, 18. 4. 2019 je bil dan, ki se ga bomo prav vsi še dolgo spominjali.

V okviru akcije DAN ZA SPREMEMBE pod sloganom ODPRAVIMO DISKRIMINACIJO nas je obiskal kapetan Nogometnega kluba Maribor, Marcos Tavares.

V telovadnici OŠ Starše se je odvijala prava športna poslastica. Vse je bilo odeto v vijolično in rumeno barvo, tako kot se za sprejem nogometaša Maribora tudi spodobi.

Učenci so predstavljali različne športne panoge kot so gimnastika, rokomet, košarka, odbojka, badminton in seveda nogomet. Ob prihodu Marcosa, ki ga je v telovadnico pospremil ravnatelj šole Franc Kekec, je bilo veselje otrok nepopisno. Po zraku so plapolale zastave, vzdignjeni šali, otroci opremljeni z najrazličnejšimi rekviziti, so pozdravljali svojega idola. Sledil je kratek program, ki so ga pripravili učenci skupaj s svojimi mentorji. Mladinski pevski zbor je zapel krasno pesem, otroški tamburaški orkester je zaigral dve skladbi, akrobatska skupina pa je prikazala zanimivo in energično točko. Sledila je kratka »novinarska konferenca«, ki jo je vodil urednik Večera, kolumnist in novinar Matija Stepišnik. Zanimiva vprašanja pa sta imela pripravljena tudi dva učenca, ki obiskujeta novinarski krožek. Izvedeli smo veliko zanimivosti iz njegovega življenja na in zunaj igrišča.

Ob koncu pa je sledilo težko pričakovano deljenje avtogramov. In čeprav se je Marcosu že precej mudilo na trening, si je vzel čas in razveselil prav vsakega otroka. Izjemen dan, izjemna energija, izjemna povezanost in izjemen človek.

Hvala za to!

Prilagajanje dostopnosti spletišča