Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 21. 3. 2019, se je v gasilskem domu v Trničah odvila premiera filma Marjetice gredo po svoje. Pravzaprav ni šlo za pravi film, tako je bil namreč naslov prireditve ob materinskem dnevu, ki je tudi to leto postregla s številnimi presenečenji.

Vse se je odvijalo v pravem filmskem stilu, od voditeljev, pripomočkov, vsebine, pa vse do darilc za mamice ob koncu prireditve. Sodelovali so prav vsi učenci in učenke POŠ Marjeta, vključno z vrtčevsko skupino Rožice pod vodstvom njihovih vzgojiteljic in učiteljic. Rdeča nit prireditve je bil slovenski film.

Začeli so najmlajši, torej otroci iz vrtca, ki so se predstavili s točko Kekec. Pogumno so zapeli in zaplesali ob nam vsem dobro znani Kekčevi pesmi. Z nastopom so nadaljevali učenci prvega razreda, ki so odigrali prizor iz filma Sreča na vrvici, nato pa odplesali krasen ples na istoimensko pesem. Učenci instrumentalnega krožka so ubrano zaigrali čudovito pesem Dravski most, ki nas je še enkrat več opomnila, kako čudovita je slovenska glasba. Sledila je dramska točka tretješolcev, v kateri so uprizorili delček filma Gremo mi po svoje, ki pa so ji dodali svoje zanimive in zabavne vložke. Zaključili so najstarejši učenci podružnice, torej četrtošolci, ki so na igriv način predstavili odlomek iz filma Junaki petega razreda in nasmejali slehernega obiskovalca prireditve.

Program sta povezovala učenca 4. razreda Marko Pečnik in Tian Žunkovič Bauman. Vodji prireditve sta bili učiteljici Daniela Šabeder in Maja Žnidarič. Vse mamice so ob koncu prejele tulipan – darilo OŠ Starše in srčno darilce svojih otrok. Kot se za filmski večer spodobi, pa je vse nastopajoče čakalo prav posebno presenečenje, in sicer kokice, ki so jih bili neizmerno veseli.

Obiskovalci so dvorano napolnili do zadnjega kotička, prireditve pa sta se med drugim udeležila tudi pomočnik ravnatelja g. Živan Klajderič in pomočnica ravnatelja za vrtce ga. Nada Smolinger.

 

Prilagajanje dostopnosti spletišča