Skoči na glavno vsebino

V petek, 21. decembra 2018,  je v cerkvi sv. Janeza Krstnika v Staršah potekal Božični koncert pevskih zborov OŠ Starše in POŠ Marjeta z gosti.

Najprej je nastopil OPZ Marjetica z zborovodkinjo Klavdijo Topolinjak. Zadnjo pesem so zapeli ob ubrani spremljavi tamburic Otroške tamburaške skupine KUD Ivan Lončarič. Sledil je nastop OPZ OŠ Starše z zborovodkinjo Natalijo Kustec. V nadaljevanju so se zvrstili še instrumentalni krožek POŠ Marjeta, avstrijski pevski zbor Smiling Vox z zborovodjem Stephanom Sienerjem, MPZ OŠ Starše ter Tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič Trniče. Na klavirju je pesmi spremljal Otmar Plavčak, program pa je povezovala sedmošolka Nika Horvat. Med drugim je pripovedovala zgodbo o medvedkih, ki so poskrbeli, da na božično noč nihče v mestu ni ostal sam. Za povezovalno besedilo sta poskrbeli Klavdija Topolinjak in Monika Šauperl.

Izbran glasbeni program in milina otroških glasov sta nas tudi letos popeljala v čudovit božični čas. To je čas velike radosti, prijetnega kramljanja, lepih spominov, dišečih vonjav cimeta, ljubezni in seveda prepevanja.

Tik pred koncem koncerta je ravnatelj Franc Kekec vsem v cerkvi voščil ob prihajajočih praznikih in se zahvalil vsem nastopajočim, še posebej je pozdravil naše goste iz Sv. Štefana v Avstriji.

Koncert smo zaključili z že tradicionalno Sveto nočjo, ki je prijetno zazvenela iz grl vseh prisotnih. Še zanimivost: 24. decembra 2018 je minilo 200 let, odkar so že skoraj ponarodelo pesem prvič zapeli v avstrijskem Oberndorfu.

 

Klavdija Topolinjak

Prilagajanje dostopnosti spletišča