Skoči na glavno vsebino

V torek, 16. 10. 2018, smo se v okviru projekta Simbioza giba, ki letos poteka med 15. in 22. oktobrom in je na naši šoli že kar stalnica, učenci 1. in 2. razreda družili in gibali skupaj z njihovimi babicami in dedki.

V uvodnem, ogrevalnem delu smo se igrali zajčke in volkove in sicer je igra potekala tako, da so si učenci in babice (zajčki) za hlače zataknili »repe« in poskusili zbežati, dedki (volkovi), pa so imeli nalogo, da ulovijo zajčke in zberejo čim več »repov.«

Sledile so gimnastične vaje, ki so jih tokrat pokazali in razložili naši gostje. Ugotovili smo, da poznajo podobne gimnastične vaje kot mi, smo pa spoznali tudi nekaj novih. Izjemno pohvalno pa je, da so babice in dedki v zelo dobri kondiciji in zelo gibčni, tako da bi se lahko marsikdo izmed nas zgledoval po njih.

Po temeljitem ogrevanju so se razdelili v štiri skupine in se pomerili v štafetnih igrah. Ob tem so se zelo zabavali, se spodbujali, pomagali in znova dokazali, da leta niso nobena ovira, saj so naloge opravili brez težav.

Skupaj smo preživeli krasno dopoldne, ki nam bo vsem ostalo v lepem spominu.

Učiteljici Maja in Klavdija

Prilagajanje dostopnosti spletišča