Ali je šola drugačna, če jo pogledaš skozi mačje oči?

Kategorija: Zgodilo se je ...
Napisal: Daša Jakol
Ustvarjeno: 25 marec 2018

DSC 0006DSC 0010Že naslov izdaja, da je bila prireditev ob materinskem dnevu tudi letos malo drugačna in je – enako kot v prejšnjih letih – sledila določeni »rdeči niti«. Kje je omenjena prireditev potekala in kdaj? Odvila se je v Trničah v gasilskem domu, in sicer 22. 3. 2018. Sodelovali so prav vsi učenci in učitelji POŠ Marjeta, z namenom, da vsem prisotnim polepšajo marčevski popoldan. Še posebej seveda mamam in babicam, saj je bil pred vrati materinski dan.

DSC 0023Ob vstopu so obiskovalci prejeli v šoli izdelano kukalo v obliki mačjih oči (podobno kot jih imajo nekatere dame v gledališču). Mogoče je koga ob tem prešinila misel, da bo vsebina prireditve rahlo pustno obarvana, toda že pogled na odrsko sceno je povedal drugače. Tam je na veliko pisalo: »Ali je šola drugačna, če jo pogledaš skozi mačje oči?« V točkah prvega in drugega razreda so namreč nastopili učenci-muce, ki so nagajivo in igrivo plesali ob uglasbitvah pesmi Kajetana Koviča in njegovega Mačka Murija. Drugošolci so nam kot novinarji predstavili še nekaj novičk iz šole »Marjetice«. Tretješolci so zaplesali kavbojsko polko in DSC 0034mpovedali misli o mamah, nato pa so že zaplesale učenke Folklorne skupine POŠ Marjeta, ki so jih na inštrumentih spremljali učenci OŠ Starše. Četrtošolci so nam potrkali na vest z dramatizacijo Nočemo biti dinozavri, ki govori o onesnaževanju okolja in ob koncu najde rešitev za vse nas – zaradi dinozavrovega nasveta otroci očistijo gozd, ki postane spet zelen, rože zacvetijo, bolna ptica ozdravi, potoček ponovno daje čisto vodo. Ob koncu so zaigrali še mladi tamburaši in s prijetno glasbo zaokrožili vsebino prireditve. Program sta v prvem delu napovedala učenca 2. razreda, nato sta vodenje predala četrtošolcema. Vodji prireditve sta tokrat bili učiteljici Klavdija Topolinjak in Janja Snežič.

Vse mame so ob koncu prejele nageljček – darilo Občine Starše, ki jim ga je preko učencev predal župan Bojan Kirbiš. Prireditve sta se med drugimi udeležila tudi ravnatelj Franc Kekec in pomočnica ravnatelja za vrtce Nada Smolinger.

DSC 0062ll

DSC 0046llDSC 0047kk

 

 

 

 

 

 

DSC 0075ll

Da bi vam zagotovili čim boljšo uporabniško izkušnjo, naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ve o tem ....

Strinjam se z uporabo pikotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information