Zgodilo se je ...

TPL_IN
TPL_BY
Ustvarjeno: 16 april 2018

OFS2

OFS1Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti - Območna izpostava Maribor in Zveza kulturnih društev Maribor sta v ponedeljek, 9. 4. 2018, organizirali srečanje otroških folklornih skupin iz Maribora in okolice v dvorani Union v Mariboru.

OFS3Kot prvi na koncertu so se predstavili naši učenci iz POŠ Marjete in OŠ Starše, tokrat združeni v eni skupini. Na oder so pod mentorstvom Metke Vavh in Liljane Polajžar postavili zgodbo, s katero so s pomenljivim naslovom Na šolskem dvorišču hoteli tudi s plesom obeležiti 210-letnico šole v Staršah.

Na odru se je plesalcem pridružila vedno vesela in živahna Zinka, ki je pomagala, da je zgodba dobila pridih preteklosti. Čestitam vsem nastopajočim za izjemen nastop.

Franc Kekec, ravnatelj

OFS4

TPL_IN
TPL_BY
Ustvarjeno: 25 april 2018

6. in 7. aprila 2018 se je na naši šoli ponovno odvijal sedaj že dobro utečen Ameriški vikend, ki ga izvaja društvo Več. Da gre za res uspešen dogodek, priča dejstvo, da se je letos kljub delovni soboti prijavilo še več otrok kot prejšnja leta.0001 ameriski vikend 400x250

Letos nas je čakalo presenečenje. Namesto kavbojske smo tokrat imeli havajsko zabavo. Izdelali smo si obleko, pozirali za slikanje, postavljali piramido iz lončkov, kegljali s kokosi, igrali odbojko z napihljivimi žogami, risali ter se preizkusili v vrtenju hulahop obroča. Skočili smo v morje in surfali na valovih. Seveda smo pri tem uporabili nekaj pripomočkov in ščepec domišljije – ampak uživali smo pa neizmerno.

Sobota je vedno - kljub temu, da že poznamo potek - zmeraj znova zanimiva. V športnih delavnicah smo igrali Ameriški nogomet. Kdo ve, morda je pa ta vikend koga izmed nas prepričal, da se bo nekoč preizkusil v moštvu tega športa na Poljanah pri dvorani Tabor v Mariboru?

Igra s kiji in žogo je zmeraj nekaj drugačnega, saj v večini primerov baseball vidimo zgolj v filmih. Američani so nas pohvalili, da smo odlični igralci. Kako le ne bi bili, saj dobre volje tako s strani izvajalcev kot tudi otrok resnično ni manjkalo. Ta pa – kot vemo – zna biti največji motivator za učenje.

Glasbena delavnica je bila namenjena spoznavanju in preizkušanju instrumentov. Namesto bobnov smo letos imeli kahoon. V skupini smo odigrali nekaj ritmov. Zabrenkali smo na različne vrste kitar in se učili zaigrati enostavno pesem na sinthysizer.

Češnjo na vrh smetane je dodala pevska delavnica.  V skupini smo se učili zapeti pesem Believer skupine Imagine Dragons. Kako neizmerno dobro je slišati to popevko v izvedbi pevskega zbora!

Največje poplačilo za ta dogodek, ki ga je na naši šoli že tretje leto brezplačno organiziralo društvo Več, je bil otroški smeh ob zapuščanju šole. Najmlajši učenci, ki so se letos prvič udeležili ameriškega vikenda, pa sporočajo sledeče:

»Noro dobro je bilo! Pridem še drugo leto. Najboljši mi je bil baseball.« (Mai)

»Na ameriškem vikendu mi je bilo zelo všeč. Ne morem določiti, katera delavnica mi je bila najbolj všeč. Vse so mi bile enako všeč!« (Alja)

»Bilo je zelo zabavno. Še večkrat bi prišel. Najbolj so mi bila všeč glasbila.« (Rene)

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo igrali odbojko. V bistvu mi je bilo všeč čisto vse! I LIKE IT!« (Tiara)

»V petek in soboto mi je bilo zelo všeč, ko smo plesali, igrali na glasbila, igrali ameriški nogomet in baseball. Hvala, da 

ste me naučili toliko stvari!« (Ian)

»Najbolj mi je bil všeč ameriški nogomet in ko smo igrali na kitare ter peli.« (Aljoša)

»Zelo dobra zabava! Najbolj dobro mi je bilo, ko smo igrali odbojko in deskali na vodi.« (Matija)

»Hvala vam, res ste prijazni! Všeč mi je bilo čisto vse. Želim vam lepe počitnice!« (Lana)

»Najbolj všeč mi je bila zabava v petek, ker smo deskali.« (Amadej)

»Rad bi, da se še vrnete, da bi se še kaj naučil. Najboljši je bil ameriški nogomet.« (Tjan)

»Najbolj všeč mi je bilo, ko smo športali, peli, igrali na instrumente, ko smo plesali.« (Tian)

»Hvala za vaš obisk, rad bi, da bi vas lahko še enkrat videl. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo igrali na kitare.« (Anej)

»Všeč mi je bilo čisto vse, najbolj pa ameriški nogomet.« (Miha)

»Noro! Dobro ste pripravili! Še drugo leto bom prišla! Najlepše mi je bilo, ko smo igrali ameriški nogomet in baseball. Najbolj sem uživala, ko smo kegljali s kokosi in z lončki delali stolpe.« (Taja)

»Rad bi, da pridejo nazaj, ker so Američani in se naučim dosti novih stvari in ker so CARJI!« (Taj)

»Dobro ste si izmislili postaje. Najbolj so  mi bili všeč ameriški nogomet, baseball in pevski zbor. Havajska zabava je bila noro dobra. Moja sestrica, ki hodi še v vrtec, si želi, da bi bila tam. Spraševala me je, kako je bilo in sploh ni nehala spraševati. Nečesa tako zabavnega še nisem videla. HVALA!« (Alja)

»Dragi Američani, bil je lep Ameriški vikend. Zelo mi je bilo všeč, ko smo igrali kitare, baseball in ameriški nogomet, se igrali otočke in ko smo deskali ter kegljali. Všeč mi je bila odbojka in všeč mi je bilo, ko smo risali, izdelovali obleke in še nazadnje, ko smo plesali hula ples. Se vidimo drugo leto!« (Jure)

 

Fotogalerijo dogodka si lahko ogledate na tej povezavi.

TPL_IN
TPL_BY
Ustvarjeno: 16 april 2018

TD 2 7.4.18Na delovno soboto, 7. 4. 2018, so imeli vsi učenci matične in podružnične šole tehniški dan: Ekologija na OŠ Starše.

Marješki učenci so ob zanimivi in poučni vodeni projekciji najprej skupaj razmišljali o ločevanju vseh TD 3 7.4.18vrst odpadkov. Ob tem so ozavestili, kako pomembno je to delo za ohranjanje celotne narave in seveda tudi človeka.

V drugem delu dne so po učilnicah na različne načine ustvarjali iz odpadnih materialov in naredili izjemne izdelke.

Dan – čeprav sobota – je zaradi pomembne in zanimive vsebine hitro minil, utrdil stara spoznanja in seveda dodal nova.

TPL_IN
TPL_BY
Ustvarjeno: 24 april 2018

Učenci iz POŠ Marjeta, so se na državnem tekmovanju v znanju iz Vesele šole, odrezali več kot odlično.VeselaSola2

Lucija Di Monte, 4.b – zlato priznanje

Gal Verlič, 4.b – srebrno priznanje

Aljaž Koletnik, 4.b – srebrno priznanje

Denis Klasinc, 4.b – srebrno priznanje

Sen Stian Finžgar, 4.b – srebrno priznanje

ISKRENE ČESTITKE!

VeselaSola1

TPL_IN
TPL_BY
Ustvarjeno: 12 april 2018

DSC 0060ggV petek, 6. 4. 2018, so nas v Marjeti obiskali učenci lutkovnega krožka OŠ Starše z mentorico Jano Dobnik.

Zaigrali so nam igrico Mojca Pokrajculja po naše. Gre za znano zgodbo, ki ji je mentorica dodala še zanimiv okvir. Ob tem nam je povedala, da je bila najprej izdelana glavna junakinja – lutka Mojca, nato pa je začela zoreti ideja za lutkovno postavitev.

Učenci in učiteljice smo uživali ob prijetni predstavi.

Podkategorije

Da bi vam zagotovili čim boljšo uporabniško izkušnjo, naša spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ve o tem ....

Strinjam se z uporabo pikotkov na tej strani.

EU Cookie Directive Module Information